Home » Kostprijs verbouwen » Tuinhuis prijzen

Tuinhuis prijzen

De beschikking hebben over een tuinhuis brengt verschillende zeer interessante voordelen met zich mee. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat een tuinhuis u meteen voorziet van een extra ruimte om bijvoorbeeld fietsen of tuinmeubels op te bergen. Daarnaast is het (binnen bepaalde grenzen) ook mogelijk om een tuinhuis volledig te bouwen volgens uw wensen. Bent u eveneens van plan om een tuinhuis te plaatsen in uw tuin, maar wilt u graag eerst een goed beeld hebben van de gemiddelde kostprijs die hiervoor in rekening wordt gebracht? Twijfel dan geen moment langer, lees snel verder en kom te weten met welke kosten u op dit vlak precies rekening dient te houden.

Tuinhuis prijzen

 
Tuinhuis nodig? Vergelijk eerst

Hoeveel kost een tuinhuis?

kostenVooraleer over te gaan tot de aankoop van een tuinhuis is het altijd belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Eén van de punten waar u bijvoorbeeld speciale aandacht aan zult willen besteden heeft betrekking tot het materiaal waaruit het tuinhuis bestaat. We zetten graag even voor u de verschillende mogelijkheden inclusief hun gemiddelde kostprijs op een rijtje door middel van onderstaande tabel:

Materiaal Gemiddelde kostprijs
Tuinhuis van hout Tussen 500 & 10.000 euro
Tuinhuis van metaal Tussen 1.400 & 5.000 euro
Tuinhuis van kunststof Tussen 300 & 3.500 euro
Montagekosten tuinhuis Tussen 190 & 3.450 euro

Welk tuinhuis kiezen?

Bovenstaande geeft u reeds een goed beeld van de verschillende soorten tuinhuizen die er vandaag de dag op de markt terug te vinden zijn, maar voor welke van deze verschillende tuinhuizen moet u nu uiteindelijk kiezen? We proberen u ook hier een duidelijk beeld van te geven:

  • Tuinhuis met een natuurlijke uitstraling. Wanneer u op zoek bent naar een tuinhuis die beschikt over een natuurlijke uitstraling is het altijd een goed idee om te kijken in de richting van een tuinhuis van hout. Het spreekt voor zich dat hout altijd goed tot haar recht komt in uw tuin. Bovendien is een houten tuinhuis vandaag de dag verkrijgbaar in heel veel verschillende uitvoeringen. Voor een houten tuinhuis dient u rekening te houden met een kostenplaatje die is gelegen tussen de 500 en 10.000 euro.
  • Duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Het enige nadeel aan een houten tuinhuis is dat ze vrij veel onderhoud vereist. Wilt u omwille van deze reden dan ook liever kiezen voor een ander materiaal? Dat kan. Een tuinhuis van kunststof ziet er eveneens fantastisch uit en dat zonder dat u rekening dient te houden met een aanzienlijk onderhoud. Bovendien is een dergelijk tuinhuis ook eenvoudig te monteren waardoor u zich ook hier geen zorgen om dient te maken. De gemiddelde aankoopprijs voor een tuinhuisje van kunststof is gelegen tussen de 1.400 & 5.000 euro.
  • Voordeligste oplossing. Beschikt u slechts over een beperkt budget voor het realiseren van een tuinhuis? Wilt u er wel zeker van zijn dat u beschikt over een tuinhuis die sterk en duurzaam is? In dat geval is kiezen voor een tuinhuis van metaal een prima keuze. De kostprijs voor een tuinhuis van metaal kan wel een zeer aanzienlijk verschil vertonen. Gemiddeld is het prijskaartje evenwel gelegen tussen de 300 en 3.500 euro.

Keuzes die de kostprijs van een tuinhuis kunnen beïnvloeden

Er zijn tegenwoordig op de markt op vlak van tuinhuizen zeer veel verschillende mogelijkheden terug te vinden. Bijgevolg is het niet meer dan normaal dat verschillende keuzes die door u als woningeigenaar worden gemaakt een directe invloed hebben op het prijskaartje dat voor een tuinhuis in rekening wordt gebracht. We zetten deze keuzes graag nog even voor u op een rijtje:

Keuze 1: Type materiaal

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven is het vandaag de dag mogelijk om op vlak van een tuinhuis een keuze te maken uit verschillende materialen. Het materiaal waar u uiteindelijk voor zult kiezen is afhankelijk van verschillende factoren, namelijk:

 

  • Het prijskaartje dat er aan verbonden is
  • De uitstraling van het materiaal
  • De duurzaamheid
  • Het vereiste onderhoud

Bovenstaande vier punten zijn uiteraard slechts het topje van de ijsberg. In de praktijk zijn er nog heel wat andere zaken zoals bijvoorbeeld de sterkte van het materiaal die een rol zullen spelen bij het maken van uw uiteindelijke keuze. Hoe dan ook, vooraleer een definitieve keuze te maken is het altijd interessant om voor uzelf uit te maken wat u precies van uw tuinhuis verwacht. Kosten tuin.

Keuze 2: Het dak van uw tuinhuis

Het spreekt voor zich dat u, uw tuinhuis zult willen voorzien van een dak. Er zijn verschillende soorten daken mogelijk, namelijk:

  • Een zadeldak: Een zadeldak is één van de populairste daken voor een tuinhuis. Een dergelijk dak bestaat uit 2 dakschilden die samenkomen bovenaan de nok. In het geval van een zadeldak behoren verschillende soorten dakbedekking tot de mogelijkheden. Denk hierbij niet alleen aan dakpannen, maar ook aan dakshingles en dakpanplaten.
  • Een lessenaarsdak: Een andere mogelijkheid is kiezen voor een zogenaamd lessenaarsdak. Dit type dak kenmerkt zich door een hellend dakvlak. Een dergelijk dak voor een tuinhuis kan gerealiseerd worden door middel van dakpannen, dakpanplaten en dakshingles. Een extra voordeel van een lessenaarsdak is bovendien dat ze vrij scherp geprijsd is.
  • Een plat dak: Vandaag de dag wordt er voor een tuinhuis steeds vaker gebruik gemaakt van een plat dak. Bij een dergelijk dak wordt veelal gebruik gemaakt van een EPDM dakbedekking. Het realiseren van een plat dak voor een tuinhuis is in het bijzonder interessant omdat ze zich kenmerkt door een zeer aantrekkelijke levensduur. Daar komt bij dat het risico op lekkage bij een plat dak met EPDM dakbedekking relatief beperkt is.
  • Een piramide dak: Last but not least kunt u er ook voor kiezen om een piramide dak te plaatsen op uw tuinhuis. Een piramide dak wordt gekenmerkt door vier hellende dakvlakken die aan de bovenzijde op één punt samenkomen. Een dergelijk dak geniet een bijzondere populariteit omdat ze over een bijzonder sierlijke uitstraling beschikt. Bovendien kan een dergelijk dak gerealiseerd worden met niet alleen dakshingles, maar ook met dakpannen en dakpanplaten.

Keuze 3: Het soort dakbedekking

De derde keuze die u zult moeten maken heeft zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven te maken met het type dakbedekking. U kunt er bij het merendeel van de dakconstructies voor kiezen om zowel gebruik te maken van dakshingles, dakpannen of dakpanplaten. Let op, bij een plat dak is dit uiteraard niet mogelijk. Dan wordt het aangeraden om uw tuinhuis te voorzien van een EPDM dakbedekking.

vergelijken