Home » Huis » Camerabeveiliging » Soorten camerabewaking

Soorten camerabewaking

De meeste mensen die er voor kiezen om hun woning uit te rusten met een beveiligingssysteem kiezen er voor om gebruik te maken van bewakingscamera’s. Deze camera’s beschikken over verschillende mogelijkheden. Niet alleen kunnen ze er namelijk voor zorgen dat mogelijke gevaren in beeld worden gebracht, daarnaast hebben ze ook een afschrik functie. Diverse onderzoeken die door de jaren heen zijn uitgevoerd hebben immers aan het licht gebracht dat inbrekers huizen met een opvallende camerabewaking veelal sneller links laten liggen. Op deze manier kan een mogelijke inbraak met alle schade van dien op efficiënte wijze worden voorkomen.

Camerabewaking voor binnen

Indien u op zoek bent naar camerabewaking voor binnen heeft u grof gezien de keuze uit twee verschillende camera’s, namelijk:

  • Een domme camera: dit type camera wordt aan het plafond vastgemaakt waardoor het (mits een correcte plaatsing) over een uitstekende breedhoek beschikt. Hierdoor kan de camera zonder probleem een grote ruimte in beeld brengen. Het nadeel van deze camera is dan weer dat ze vrij opvallend aanwezig is waardoor inbrekers deze relatief eenvoudig kunnen saboteren. De camera zo hoog mogelijk hangen kan dit uiteraard een stuk lastiger maken.
  • Een 180/360 graden camera: Dit type beveiligingscamera kan in principe overal worden opgehangen waar nodig en beschikt over de mogelijkheid om in verschillende richtingen te filmen. De meeste van deze camera’s zijn tegenwoordig ook op afstand instelbaar.

Camerabewaking voor buiten

Camerabewaking binnen in uw woning plaatsen is interessant, maar vergeet vooral ook de ruimte rondom uw huis niet! Buitenshuis dient er gebruik te worden gemaakt van aangepaste bewakingscamera’s die beschikken over enkele unieke kenmerken. Ze moeten immers bestand zijn tegen elk weertype, ze moeten zowel water- als stofdicht zijn en ze moeten over de mogelijkheid beschikken om zowel bij daglicht als ’s nachts te filmen.

Draadloze camerabewaking

In het merendeel van de gevallen wordt er tegenwoordig door woningeigenaars altijd voor gekozen om gebruik te maken van draadloze beveiligingscamera’s. Deze keuze is ook niet zo vreemd aangezien er verschillende interessante voordelen aan verbonden zijn. Zo bent u niet langer beperkt op vlak van plaatsing waardoor u alle mogelijke uithoeken van uw woning in beeld kunt brengen. Daarnaast kunnen draadloze camera’s zeer eenvoudig worden toegepast als onderdeel in een draadloos netwerk waardoor de beelden op afstand opvraagbaar zijn.