Home » Bouw » Dakwerken

Dakwerken

 
Dakwerken nodig? Vergelijk eerst

Dakdekker

Het dak is een belangrijk onderdeel van uw huis, een onderdeel dat de elementen buiten de deur houdt en de warmte in huis. Een goed dak gaat jaren mee, maar moet natuurlijk wel goed worden geplaatst en onderhouden. Een dakdekker kan dit voor u doen. Een dakdekker zorgt ervoor dat uw dak tochtvrij, sneeuwdicht en waterdicht is.

Dakpannen

Vrijwel ieder huis heeft dakpannen als dakbedekking. Dit heeft als simpele reden dat dakpannen enorm lang mee gaan met een gemiddelde garantie van wel 30 jaar. Natuurlijk zijn er ook alternatieven voor dakpannen. Denk aan het elastische rubber EPDM of een dak van PVC. Een dakdekker kan u exact uitleggen welk type dakbedekking in uw situatie mogelijk is en welke daarvan in zijn optiek het beste is.

Metalen dak of groen dak

Naast traditionele dakpannen, kunststof en rubber heeft u ook de mogelijkheid om uw dak van metalen dakbedekking te voorzien. Een metalen dak wordt dan van koper of aluminium gemaakt. Deze metalen zijn heel duurzaam, maar moeten altijd door een professionele dakdekker worden geplaatst. Zie ook: prijzen dakwerker.

U kunt ook voor een groen dak gaan, dat ook heel duurzaam is. Een groendak verlengd de levensduur van uw dak, verbeterd de flora en fauna en is een perfecte uitwendige vorm van isolatie dat sich op natuurlijke wijze stand houdt. U kunt ook voor een rieten dak gaan, dat een zeer luxe uitstraling heeft en ook altijd door een gespecialiseerde dakdekker moet worden aangelegd. Zie ook: kosten dakkapel voor een overzicht van de prijzen van een dakopbouw.

Offerte aanvragen

Wilt u graag uw dak laten bedekken door een professionele dakdekker? In dat geval is het verstandig een offerte aan te vragen bij diverse dakdekkers zodat u een beeld hebt van de te maken kosten. Vergelijk deze offertes en kies vervolgens een dakdekker welke bij uw situatie en uw budget past.