Lekkage dak

Iedereen krijgt wel eens te maken met een lekkage in zijn of haar dak. Vaak wordt dan gedacht dat dit wordt veroorzaakt door slijtage, maar dat hoeft niet noodzakelijk het geval te zijn. Van een dak is bekend dat ze op ieder ogenblik namelijk onderworpen is aan de grillen van de natuur en dan vooral het weer. Extreme weersomstandigheden kunnen dan ook perfect aan de basis liggen van een mogelijke lekkage. Heeft u eveneens te maken met een lekkage in uw dak en wenst u deze op zo efficiënt mogelijke wijze te laten verhelpen? In dat geval zetten we in dit artikel graag even de verschillende oorzaken en oplossingen voor u op een rijtje.

Verschillende oorzaken

Verschillende factoren kunnen aan de oorzaak liggen van een lekkage in uw dak. We hebben de belangrijkste oorzaken even voor u op een rijtje gezet:

  • Extreme weersomstandigheden zoals een harde wind kunnen zorgen voor structurele schade aan uw dak.
  • Slijtage kan, maar hoeft niet noodzakelijk aan de basis te liggen van een lekkage.
  • Door het verzakken van (delen van) de dakconstructie is het mogelijk dat barsten of scheuren ontstaan waardoor water zich een weg naar binnen in het huis kan banen.

Oplossing voor lekkage dak

Het grootste probleem bij een lekkage in het dak is dat de plaats van het probleem vaak niet meteen kan worden aangeduid, in tegendeel. Het is namelijk niet omdat er op een bepaalde plaats water in de woning terechtkomt dat het lek zich ook daadwerkelijk op die plaats moet bevinden. Door middel van speciale apparatuur kunnen specialisten gelukkig wel nagaan waar het lek zich precies bevindt en hoe deze het efficiëntst kan worden verholpen.

Efficiënt ingrijpen is noodzakelijk

Wanneer er lekkage aan uw dak wordt vastgesteld spreekt het voor zich dat u deze graag zo snel mogelijk zult willen oplossen. Dat is ook nodig, want alleen op deze manier kunt u er namelijk voor zorgen dat verdere schade wordt voorkomen. Een lekkage kan namelijk niet alleen zorgen voor vocht en waterschade, daarnaast kan het lek zich gaan uitbreiden waardoor de gevolgen alleen maar vervelender worden. Het zo snel mogelijk oplossen van een lekkage is dan ook absoluut bijzonder belangrijk!

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.