Home » Bouw » Ramen » Aluminium ramen

Aluminium ramen

 
Aluminium ramen nodig? Vergelijk eerst

Aluminium ramen

Vandaag de dag beschikken mensen over een groot aantal mogelijkheden wanneer het aankomt op het gebruik van ramen of kozijnen. Aluminium ramen zijn door de jaren heen echter bijzonder populair geworden en dat heeft veel te maken met de uitstekende veelzijdigheid van het materiaal. Niet alleen is aluminium behoorlijk flexibel, daarnaast kan het aan de binnen- en buitenkant gepersonaliseerd worden waardoor ze over twee verschillende uitstralingen beschikt. De kleur aan de binnenkant van het raam hoeft dus nooit hetzelfde te zijn als deze aan de buitenkant. Toch is aluminium niet altijd een favoriet materiaal geweest voor ramen en dat had alles te maken met de condensatieproblemen die in het verleden vaak de kop opstaken.

Condensatieproblemen van de baan

Dat aluminium door de jaren heen zoveel populairder is geworden heeft ongetwijfeld alles te maken met het feit dat ook de kwaliteit van het materiaal aanzienlijk is verbeterd. Daarnaast kon het probleem met condensatie eenvoudig uit de weg geruimd worden door de optimalisatie van de thermische isolatie die wordt aangebracht. Dit alles zorgt er voor dat aluminium ramen vandaag de dag veelvuldig worden toegepast.

Veelzijdig en sterk materiaal

Van aluminium is bekend dat het niet alleen een veelzijdig, maar ook een zeer sterk en robuust materiaal betreft. In de praktijk zorgt dit er voor dat het materiaal bijvoorbeeld niet kan roesten, kromtrekken of barsten. Verder heeft uv-straling ook geen grote impact op het kleur van de aluminium. U dient er wel rekening mee te houden dat aluminium niet kan worden geverfd waardoor het niet eenvoudig is om de uitstraling van uw kozijn te veranderen.

Evolutie op vlak van isolatie

Zoals eerder reeds aangegeven was één van de belangrijkste problemen bij aluminium ramen en kozijnen vroeger de isolatie. Dat probleem is echter definitief van de baan door het toepassen van verschillende nieuwe aspecten zoals:

  • Thermisch onderbroken profielen
  • Een hogere u-waarde van de ramen

Bovenstaande twee punten zorgen er voor dat het gebruik van aluminium ramen of kozijnen tegenwoordig één van de beste mogelijkheden op de markt vormt voor wie zijn woning wenst af te werken.