Deuren schilderen

Deuren schilderen kan noodzakelijk zijn in tal van verschillende gevallen. Enerzijds kunnen deze schilderwerken worden uitgevoerd bij wijze van onderhoud, maar anderzijds bent u misschien wel beu gekeken op de bestaande kleur of deur in uw woning waardoor u deze van een nieuwe uitstraling wenst te voorzien. Gaat u ook uw deuren schilderen? In dat geval kan het hoe dan ook geen kwaad om even rekening te houden met onderstaande tips.

Voorbereiding deuren schilderen

Vooraleer daadwerkelijk met de verfborstel in de aanslag aan het werk te gaan is het belangrijk om de deur te verwijderen. Hou er rekening mee dat u best eerst de onderste scharnier losmaakt. Doet u dat niet en gaat u eerst voor de bovenste, dan kan het voorkomen dat de deur volledig op de onderste scharnier gaat steunen waardoor deze kan afbuigen. Indien u dit heeft gedaan dient ook alle beslag te worden verwijderd zoals klinken, rozetten en scharnieren. Zet de deur nu ergens in een halfopen stand goed vast waardoor de schilderwerken op een eenvoudige manier kunnen worden uitgevoerd.

Tips voor deuren schilderen

Steeds meer mensen willen vandaag de dag zelf hun deuren schilderen om kosten te besparen. Dat is niet meer dan normaal, maar er zijn wel enkele tips waar u rekening mee zult moeten houden. We zetten deze tips graag even voor u op een rijtje:

  • Schilder altijd verticaal
  • Verdeel de deur steeds in vier vlakken, zowel met een kwast als met een roller
  • Schilder altijd één volledige laag per keer en laat u niet afleiden
  • Voer de schilderwerken altijd uit bij daglicht

Door rekening te houden met bovenstaande tips zorgt u er alvast voor dat u goed bent vertrokken met het schilderen van uw deur(en).

Bestaande deur overschilderen, kan dat?

Het is uiteraard mogelijk om een bestaande houten deur te overschilderen, alleen komt daar wat meer werk bij kijken. In ieder geval dient de deur namelijk grondig te worden gereinigd, maar daarnaast zal ze ook moeten worden afgeschuurd. Alleen op deze manier beschikt de nieuwe verflaag terug over een zekere grip op de ondergrond waardoor ze over een zo optimaal mogelijke uitstraling zal beschikken. Een bestaande deur overschilderen is dus mogelijk, alleen zult u wel rekening moeten houden met de nodige voorbereidende werken.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.