Deuren

De keuze van de deuren is één van de belangrijkste keuzes die u voor uw huis zult moeten maken. Niet alleen zorgen de deuren namelijk voor een bepaalde bescherming en hebben ze een isolerende waarde, daarnaast zijn ze ook mede bepalend voor de uitstraling van uw huis. Bent u er nog niet helemaal uit welke deuren u precies wenst te plaatsen? Dan hopen wij u met de tips uit dit artikel alvast verder te kunnen helpen.

Welke verschillende deuren kan ik plaatsen?

Wanneer u van plan bent om een (nieuwe) deur in uw huis te plaatsen heeft u de keuze uit verschillende mogelijkheden. Zo kunt u kiezen voor:

  • Houten deuren
  • Aluminium deuren
  • PVC deuren
  • Stalen of inox deuren

Het type deur van uw keuze heeft een grotere invloed dan u zou denken. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de veiligheid van uw woning door het toepassen van inbraakveilige deuren en wat te denken van de uitstraling die uw huis krijgt? Probeer er wat dat betreft altijd rekening mee te houden dat ramen en deuren één geheel vormen.

Verschillende stijlen deuren

Het type materiaal waaruit de deur van uw keuze bestaat is grotendeels bepalend voor niet alleen de isolerende factor van de deur, daarnaast zal ook de stijl hier op gebaseerd worden. Een moderne, strakke woning kunt u bijvoorbeeld beter voorzien van een aluminium of PVC deur terwijl een wat klassiekere woning of een cottage met veel hout uiteraard beter tot haar recht komt met een houten deur. Hou er hoe dan ook wel rekening mee dat de mate waarin een deur kan worden afgewerkt (bijvoorbeeld geschilderd worden) eveneens afhankelijk is van het type materiaal waar gebruik van wordt gemaakt.

Waar rekening mee houden bij het kiezen van een deur?

Naast bovenstaande zijn er uiteraard nog andere factoren waar u rekening mee zult willen houden bij het kiezen van de juiste deur voor uw huis. Denk wat dat betreft bijvoorbeeld maar eens aan de brandwerendheid van de deur, maar ook aan de beveiliging tegen inbrekers alsook aan de geluidsweerstand. Veel mensen vinden het namelijk van cruciaal belang om het geluid van buiten zoveel mogelijk weerstand te bieden vooraleer het de woning binnen kan dringen.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.