Home » Bouw » Ramen » Houten ramen

Houten ramen

 
Houten ramen nodig? Vergelijk eerst

Houten ramen

Steeds meer mensen kiezen er voor om hun woning te voorzien van houten ramen. De belangrijkste reden waarom mensen dit doen is omdat ze hun huis een natuurlijke uitstraling willen geven. Het is dan ook een feit dat een gebouw die is voorzien van houten kozijnen er veel gezelliger en warmer uitziet. Daar komt bij dat houten ramen perfect personaliseerbaar zijn en dat ze ook nog eens over een goede isolatie werking beschikken. Dat zijn alvast enkele zeer interessante voordelen die verbonden zijn aan het gebruik van houten ramen.

Waarom kiezen voor houten ramen?

De keuze voor houten ramen is door de jaren heen aanzienlijk toegenomen. Dit is ongetwijfeld te wijten aan de verschillende interessante voordelen die er aan verbonden zijn, namelijk:

  • Houten ramen ogen veel gezelliger en warmer
  • Het is altijd mogelijk om ze te overschilderen wat ze personaliseerbaar maakt
  • Hout beschikt altijd over een betere isolatiewaarde dan bijvoorbeeld PVC
  • Hout kenmerkt zich door een zekere flexibiliteit
  • Krasjes kunnen doorgaans altijd relatief eenvoudig worden weggewerkt

Nadelen van houten ramen

Naast de voordelen zijn er ook enkele niet te onderschatten nadelen verbonden aan het gebruik van houten ramen of kozijnen. Het belangrijkste onderdeel is ongetwijfeld het onderhoud dat dergelijke kozijnen nodig kunnen hebben. Het is heel belangrijk om het hout goed te behandelen en te beschermen vooraleer deze te plaatsen. Alleen op die manier zorgt u er voor dat het hout bestand is tegen de weersomstandigheden en wordt intensief onderhoud voorkomen. Ook de kostprijs kan in bepaalde gevallen een nadeel zijn waar rekening mee dient te worden gehouden.

De keuze van het type hout

Wanneer u er voor kiest om ook gebruik te maken van houten ramen is het altijd belangrijk om rekening te houden met het type hout waar gebruik van wordt gemaakt. Verschillende houtsoorten mogen er dan op het eerste zicht hetzelfde uitzien, de duurzaamheid zal altijd verschillen. Dit kan er voor zorgen dat de houten ramen er uiteindelijk niet komen uit te zien zoals u eerst in gedachte had en dat is natuurlijk zeer vervelend. Het juiste hout kiezen is dus hoe dan ook altijd van cruciaal belang bij het plaatsen van houten ramen of kozijnen.