Kosten ramen

Ramen of kozijnen vormen één van de belangrijkste en tevens ook grootste kosten die gemaakt dienen te worden bij het realiseren van een nieuwbouw. Omdat er zo’n hoge prijs aan verbonden is spreekt het voor zich dat u graag ramen zult willen aankopen die geheel in lijn liggen met uw verwachtingen en bijgevolg ook over een zeer lange levensduur beschikken. Wilt u graag een duidelijk beeld krijgen van de kosten die vandaag de dag aan ramen verbonden zijn? Lees dan snel verder en kom er alles over te weten!

kosten ramen

 
Ramen nodig? Vergelijk eerst

Gemiddelde kostprijs van ramen

Het is altijd gevaarlijk om een gemiddelde kostprijs te kleven op iets en dat is bij ramen niet anders, in tegendeel. Indien u ramen wenst te laten plaatsen zijn namelijk heel veel verschillende factoren van invloed op de kostprijs die in rekening wordt gebracht. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de omvang van de ramen, maar ook aan het materiaal en de afwerking waar gebruik van wordt gemaakt. Gemiddeld gezien liggen de kosten voor de ramen bij een vrijstaande nieuwbouwwoning echter tussen de 12.000 en 20.000 euro. Bij een rijwoning is dat een stuk minder en ligt de kostprijs doorgaans op ongeveer 7.500 à 15.000 euro. Dit zijn zoals u ziet zeer ruime gemiddelden waardoor ze niet noodzakelijk een maatstaf dienen te vormen voor uw project.

PVC ramen zijn voordeligst

Wanneer we naar de verschillende soorten ramen op de markt kijken stellen we vast dat er onderling tussen de diverse materialen een zeer aanzienlijk prijsverschil kan zitten. Houten ramen zijn het duurst en moeten de laatste jaren een beetje aan populariteit inboeten. Niet alleen de hoge kostprijs (ruim 15 procent duurder dan aluminium), maar ook het intensieve onderhoud liggen daar ongetwijfeld van aan de basis. Na hout komt aluminium wat nog steeds 15 procent duurder is dan PVC welke dus probleemloos aanzien kan worden als het voordeligste materiaal voor ramen op de markt. Daar komt bij dat PVC een zeer aanzienlijke levensduur heeft waardoor u niet snel opnieuw zult moeten investeren.

Andere invloeden op de kostprijs

De totale kostprijs waar u rekening mee dient te houden bij ramen is uiteraard niet alleen maar afhankelijk van het materiaal of de grootte. Hou verder dan ook altijd rekening met:

  • Het type glas waar gebruik van wordt gemaakt
  • Het systeem van het raam
  • De afwerking bij nieuwe ramen

Alle punten in dit artikel zullen samen een duidelijk beeld geven van de exacte kostprijs waar u rekening mee dient te houden bij het aankopen en laten plaatsen van nieuwe ramen. Zie ook: ramen.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.