Home » Bouw » Ramen » PVC ramen

PVC ramen

 
PVC ramen nodig? Vergelijk eerst

PVC ramen

Tegenwoordig kunt u tijdens het bouwen een keuze maken uit verschillende soorten ramen. U kunt er voor kiezen om een houten kozijn te laten plaatsen, maar het is ook mogelijk om gebruik te maken van aluminium of een ander onderhoudsvriendelijk materiaal zoals PVC. Dit laatste is zo interessant omdat het niet alleen financieel interessant is, daarnaast voorziet het u ook nog eens van tal van interessante mogelijkheden op vlak van isolatie. Hierdoor bent u steeds verzekerd van kwalitatieve kozijnen die geheel in lijn zullen liggen met uw verwachtingen.

Voordelen van PVC ramen

Het gebruik van PVC ramen brengt verschillende interessante voordelen met zich mee. We zetten ze graag voor u even allemaal op een rijtje:

  • PVC ramen beschikken over een zeer gunstige isolatiewaarde
  • Ramen uit PVC zijn bijzonder onderhoudsvriendelijk
  • PVC is ondanks haar duurzaamheid toch bijzonder betaalbaar

Bovenstaande zorgt er voor dat u door gebruik te maken van PVC ramen steeds bent verzekerd van een kwalitatieve afwerking en dat zonder dat u er veel geld voor dient te betalen.

Verlagen van de energiefactuur

PVC ramen hebben een zeer hoge isolatiewaarde, de zogenaamde u-waarde. Dit zorgt er voor dat warmteverlies via de ramen (mits gebruik van goed isolerend glas uiteraard) zo goed als volledig kan worden teruggedrongen. Met andere woorden, ook wanneer u op zoek bent naar een mogelijkheid om de periodieke kostprijs van uw energiefactuur te verlagen kan het gebruik van PVC kozijnen absoluut interessant zijn.

Zijn er ook nadelen aan verbonden?

Alle verschillende soorten ramen pvc en kozijnen op de markt kenmerken zich niet alleen door voor-, maar ook door nadelen. Dat is bij PVC niet anders. Het is bijvoorbeeld zo dat dit materiaal zich na verloop van tijd kan gaan uitzetten. Daarnaast moet het PVC in sommige gevallen ook verstevigd worden met behulp van staal. Vooral bij industrieel gebruik is dat het geval. Deze beperkte nadelen wegen in de praktijk echter veelal niet op tegen de zeer interessante voordelen die zijn verbonden aan dit type ramen of kozijnen.