Ramen schilderen

Er kunnen verschillende redenen aan te halen zijn waarom het interessant kan zijn om ramen te schilderen. In eerste instantie kan dit immers nodig zijn vanuit het oogpunt van onderhoud, maar daarnaast kan ook een esthetische reden aan de basis liggen van de schilderwerken. Veel mensen die reeds vele jaren lang over kozijnen in dezelfde kleur beschikken zullen deze immers wel eens van een nieuw laagje verf willen voorzien. Het schilderen van ramen kan dan in bepaalde gevallen de perfecte oplossing betekenen.

Kan ik aluminium ramen schilderen?

Het is absoluut een feit dat er weinig materialen zo veelzijdig zijn als aluminium. Daarnaast staat van dit materiaal bekend dat er gebruik kan worden gemaakt van verschillende kleuren. Zo is het perfect mogelijk om de kleur van de binnenkant van het kozijn aan te passen aan uw interieur terwijl de kleur aan de buitenkant moeiteloos aansluit op uw gevel. Het is echter niet mogelijk om zelf aluminium te gaan schilderen. Indien u graag zelf aan de slag wenst te gaan met de schilderborstel, dan is gebruikmaken van een houten of PVC kozijn een interessanter alternatief.

Houten kozijnen, perfect te personaliseren

Steeds vaker kiezen mensen er voor om gebruik te maken van houten kozijnen voor hun woning en dat is grotendeels te wijten aan het feit dat hout uitstekend isoleert en daarnaast ook nog eens perfect te personaliseren is. Hout kan zeer eenvoudig geschilderd worden waardoor u regelmatig de uitstraling van uw ramen kunt veranderen. Vooraleer te gaan schilderen is het altijd zeer belangrijk om eventueel aanwezig vuil op de ramen te verwijderen. Vervolgens dient u de ramen af te schuren, bij voorkeur met korrel 150 – 180. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van hout dat goed is behandeld kunt u na het schuren meteen de nieuwe verflaag aanbrengen.

PVC ramen schilderen

Indien u er voor heeft gekozen om gebruik te maken van PVC zult u merken dat deze in principe geen onderhoud nodig heeft. Het schilderen, vernissen of lakken van PVC kozijnen vanuit het oogpunt van onderhoud is dan ook nooit noodzakelijk. Wel kan het na verloop van tijd voorkomen dat u een nieuw laagje verf wenst te voorzien om de uitstraling van uw kozijn te veranderen. Dat kan. Hou er wel rekening mee dat het bij PVC absoluut noodzakelijk is om gebruik te maken van een goede voorbehandeling. Ook de juiste primer toepassen is zeer belangrijk voor het eindresultaat van de schilderwerken. Let wel, PVC ramen schilderen ter plaatse bij u thuis kan erg duur zijn wat het voordelige aspect van PVC een beetje teniet doet.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.