Schuiframen

In hedendaagse woningen wordt steeds vaker gekozen voor het plaatsen van schuiframen. De reden hiervoor is niet ver te zoeken. Schuiframen brengen namelijk verschillende zeer interessante voordelen met zich mee. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de grote lichtinval die op deze manier wordt verwezenlijkt en wat te denken van het relatief eenvoudige onderhoud en de plaats besparende werking? Het mag hoe dan ook duidelijk zijn, het plaatsen van schuiframen in uw woning gaat steeds gepaard met enkele zeer interessante voordelen waar we u graag uitgebreid kennis mee willen laten maken.

Verschillende soorten schuiframen

Door de jaren heen hebben mensen de mogelijkheid gekregen om gebruik te maken van schuiframen in verschillende soorten materialen. Een schuifraam bestaat vandaag de dag dan ook zowel uit hout als PVC als aluminium. Hoewel de plaatsing van een schuifraam doorgaans zeer eenvoudig kan verlopen is veel afhankelijk van de locatie, de grootte en vooral ook van het materiaal van uw keuze. Alle materialen beschikken immers over hun eigen voor- en nadelen waar u misschien toch maar beter rekening mee kunt houden.

Voorkom ruimteverlies met schuiframen

Eén van de belangrijkste redenen waarom steeds meer mensen er voor kiezen om schuiframen in hun huis te integreren gaat schuil in het feit dat er hierdoor zeer veel ruimte kan worden bespaard. Het openen van een schuifraam gebeurt namelijk niet langs binnen of langs buiten, maar gewoon door de vleugels in elkaar te schuiven. Hierdoor is een schuifraam eigenlijk overal zeer eenvoudig te plaatsen, zelfs in kleine woningen. Een ander niet onbelangrijk voordeel van schuiframen is dat u ze zo groot kunt maken als u zelf wenst. Door de grootte van de schuiframen kan in ieder geval steevast een uitstekende lichtinval worden gegarandeerd en ook dat is mooi meegenomen.

Hoe schuiframen onderhouden?

Het onderhoud dat noodzakelijk is voor schuiframen is sterk afhankelijk van verschillende factoren. In eerste instantie is er bijvoorbeeld het materiaal. Hout vergt bijvoorbeeld veel meer onderhoud dan PVC of aluminium, maar daar staat wel tegenover dat ze veel eenvoudiger kan worden geschilderd wanneer u dat wenst. Indien u kiest voor een schuifraam uit PVC of aluminium beschikt u in ieder geval steeds over een eenvoudig te onderhouden kozijn dat slechts één of enkele keren per jaar een eenvoudige reiniging met water en wat schoonmaakmiddel nodig heeft.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.