Voordelen PVC ramen

Steeds vaker gaan mensen op zoek naar de ramen met de beste prijs-, kwaliteitsverhouding. Dat is niet meer dan normaal en dan komen ze al snel uit bij zogenaamde PVC ramen. Dit soort ramen is in eerste instantie zo interessant omdat het over een zeer interessant prijskaartje beschikt. In vergelijking met hout en aluminium is PVC niet alleen onderhoudsvriendelijker en beschikt het over een uitstekende levensduur, daarnaast is er geen groot budget nodig om van dit type kozijnen gebruik te kunnen maken. In dit artikel zetten we graag de belangrijkste voordelen van PVC ramen even voor u op een rijtje.

Uitstekende isolatie

Er zijn maar weinig materialen die uw ramen of kozijnen kunnen voorzien van een dergelijke uitstekende isolatie als PVC. Zowel op vlak van thermische als akoestische isolatie stelt dit type materiaal nooit teleur. In principe kan de isolerende werking van PVC ramen nog het best vergeleken worden met die van hout. Nadeel van hout is wel dat het zeer veel onderhoud vergt terwijl dat bij PVC nauwelijks het geval is.

Zeer onderhoudsvriendelijk

Het is eigenlijk reeds aangehaald, maar we kunnen het niet genoeg zeggen, PVC ramen zijn bijzonder onderhoudsvriendelijk. PVC profielen hebben uit zichzelf de mogelijkheid om vuil en stof af te weren en daar komt bij dat ze ook nog eens gewoon te reinigen zijn met behulp van een beetje water en een niet-agressief schoonmaakmiddel. Let wel, het enige waar u altijd rekening mee dient te houden is het feit dat de reiniging van PVC steeds nat dient te gebeuren. Doet u het met een droge doek, dan loopt u namelijk het risico op krassen en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Alle voordelen van PVC ramen op een rijtje

Nog niet overtuigd door bovenstaande? In dat geval geven we u graag nog eens een overzicht van alle voordelen waar u op kunt rekenen bij het gebruik van PVC ramen:

  • De ramen beschikken steeds over een doorgedreven isolatie
  • Het onderhoud dient slechts sporadisch plaats te vinden en is zeer eenvoudig
  • PVC beschikt standaard over een stof werende functie
  • PVC ramen of kozijnen beschikken over een zeer lange levensduur
  • Financieel bijzonder interessant

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.