Home » Bouw » Verbouwing

Verbouwing

 
Verbouwing nodig? Vergelijk eerst

Verbouwing huis

De eeuwenoude vraag in verband met het eigenwoningbezit is of u uw huis moet verbouwen of slopen en opnieuw beginnen. De keuze tussen de twee kan moeilijk zijn. De beslissing om een oud huis op te knappen of met de grond gelijk te maken en weer op te bouwen hangt van meerdere factoren af. U moet rekening houden met uw financiële situatie, de urgentie van de verbouwing, en de voordelen op lange termijn.

De kosten

Evalueer uw financiën en stel een budget vast. Als het budget niet toereikend genoeg is om een complete sloop inclusief wederopbouw te bekostigen dan blijft alleen de optie verbouwing nog over.

Indien u besluit om uw huis te gaan verbouwen hou er dan rekening mee dat u tijdens een verbouwing soms onverwachte kosten botst. Stel daarom uw verbouwingsbudget niet te krap op.

Hoe oud is uw huis?

Analyseer de leeftijd en mogelijkheden van uw huis. Hoe ouder en meer periodiek het is (met historische, antieke elementen), hoe meer u zou moeten overwegen om het te verbouwen in plaats van afbreken en wederopbouwen. Probeer die mooie houten vloeren en ingewikkeld gesneden plafonds te behouden en voer uw verbouwing er om heen uit

Is uw huis is strategisch gelegen?

De beslissing om te renoveren of te verbouwen hangt ook af van de wijk waar uw huis staat.. Als uw huis gelegen is op een toplocatie en gewilde omgeving, wilt u misschien een wederopbouw overwegen. Dit komt omdat grond op toplocaties schaars is. En de wederopbouw en modernisering van uw huis zal de waarde van uw huis verhogen.

Welke beperkingen legt de wet uw op?

Houd in gedachten dat verbouwing en zeker wederopbouw vaak sterk worden gestuurd door gemeentelijke regels. Vaak veranderen deze regels en wetten vaak. Bij een verbouwing of wederopbouw moet u vaak ook vergunningen aanvragen. De antwoorden op deze aanvragen voor vergunning kunnen soms lang op zich laten wachten. Hou hier rekening mee in uw algemene planning. Zorg ervoor dat al uw plattegronden voor renovatie of verbouwing onder de lokale planningswetten vallen.