Boerderij verbouwen

Indien u over een verouderde boerderij beschikt of u gewoon de nodige verbouwingswerken wenst uit te laten voeren zult u in eerste instantie uiteraard een gedetailleerde kostenberekening willen laten maken op basis van de wensen die u in uw achterhoofd heeft. Vergis u namelijk niet, er komt heel wat kijken bij het verbouwen van een boerderij. Door een aantal werkzaamheden zelf uit te voeren kunt u er gelukkig wel voor zorgen dat de kosten zo beperkt mogelijk worden gehouden.

Verbouwingen met traditionele toets

Specifiek voor het verbouwen van een boerderij geldt dat de eigenaars er doorgaans op staan dat er gebruik wordt gemaakt van bijvoorbeeld dezelfde stenen. Dit zorgt er voor dat het geheel dan wel gerenoveerd mag zijn, maar toch nog altijd over een authentieke uitstraling beschikt. Dat is leuk meegenomen, maar dit kan een grote impact hebben op het benodigde budget. U kunt de kosten op dit vlak drukken door zelf het optrekken van de nieuwe muren uit te voeren. Let wel, bij de afbraak kunnen stenen beschadigd raken, dus zorg er voor dat u over voldoende materiaal beschikt om de nieuwe muren te kunnen realiseren.

Authentieke elementen

In het bijzonder bij de verbouwingen of renovatiewerken die plaatsvinden aan boerderijen dient er speciale aandacht te worden geschonken aan mogelijke authentieke elementen die door de jaren heen verborgen zijn geraakt. Veel mensen die eigenaar zijn van een boerderij zullen graag deze authentieke elementen in hun nieuw interieur willen verwerken. Hou er echter rekening mee dat deze de tand des tijds vaak niet goed hebben doorstaan waardoor een aangepaste en secure werkwijze noodzakelijk kan zijn.

Technische aspecten

Hoe belangrijk de uitstraling van uw boerderij ook is, uiteraard zijn er ook heel wat technische aspecten waar u rekening mee zult willen houden. Daarnaast mag ook de praktische kant van de zaak niet worden onderschat, in het bijzonder omdat een boerderij vaak bestaat uit diverse gebouwen die onderling al dan niet met elkaar verbonden zijn. Hou tot slot tijdens de renovatiewerkzaamheden ook nog rekening met de mate waarin de boerderij al dan niet is geïsoleerd. Renovatiewerken vormen veelal de ideale situatie om de kwaliteit of de aanwezigheid van isolatie te verbeteren.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.