Keuken verbouwen/renoveren

Het verbouwen of renoveren van uw keuken is iets waar veel mensen niet op zitten te wachten. Het spreekt namelijk voor zich dat dit de nodige overlast met zich meebrengt. Zelf koken is voor een bepaalde periode bijvoorbeeld helemaal uitgesloten. Er komt sowieso heel wat kijken bij het renoveren van een keuken. Wij zetten de belangrijkste punten in dit artikel graag even voor u op een rijtje.

Indeling van de nieuwe keuken

Veel mensen die er voor kiezen om hun bestaande keuken te laten vervangen door een nieuwe gaan als eerste kijken naar de indeling waar deze over moet gaan beschikken. In veel huizen is er tegenwoordig dan ook nog een klassieke keuken terug te vinden met alles aan één zijde en de keukentafel in het midden. Dit zorgt voor een beperking in het ruimtegebruik en daarnaast geeft het vaak een enigszins asociaal gevoel. Even goed nadenken over welke indeling uw nieuwe keuken moet gaan krijgen is dan ook beslist geen overbodige luxe!

Opstellen van het benodigde budget

Wanneer u, uw keuken wenst te laten verbouwen dient u uiteraard rekening te houden met de nodige kosten. Om een goed beeld te krijgen van het budget dat nodig is voor het laten uitvoeren van de werken dient u met diverse factoren rekening te houden, namelijk:

  • Wordt alleen de indeling van de keuken veranderd?
  • Gaat u ook de vloer uitbreken en vernieuwen?
  • Welke toestellen zijn aan vervanging toe?
  • Van welke materialen zal er precies gebruik worden gemaakt?

Bovenstaande is echter nog niet alles, want vaak krijgt u tijdens het verbouwen van uw keuken te maken met de nodige extra kosten waar we in dit artikel nog speciale aandacht aan besteden.

Controle van alle onderdelen

Vooraleer de exacte renovatieplannen voor uw keuken worden uitgezet is het altijd belangrijk om een grondige controle van alle onderdelen uit te laten voeren. Veel mensen zien bijvoorbeeld de afvoer over het hoofd terwijl dit één van de meest cruciale onderdelen van uw keuken is. Vooral wanneer uw keuken er reeds een lange levensduur heeft opzitten is het van cruciaal belang om deze grondig te laten controleren en te vervangen indien nodig.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.