Prefab Aanbouw

Prefab is tegenwoordig meer dan ooit helemaal in. Veel mensen willen hun nieuwbouw op een zo kort mogelijke termijn laten realiseren en dan biedt prefab uiteraard de perfecte oplossing. Met een bouwtijd van amper een zestal weken (exclusief de werken die uitgevoerd dienen te worden aan de funderingen) kan uw droomhuis op een zeer degelijke termijn worden gerealiseerd. Tel daarbij op dat prefab woningen doorgaans perfect voldoen aan de behoeftes van de hedendaagse woningeigenaars en we hebben te maken met een zeer interessante bouwmethode.

Enkele beperkingen

Aan prefab bouw zijn niet alleen maar voordelen verbonden, u dient als woningeigenaar ook rekening te houden met de nodige beperkingen, vooral op architectonisch vlak. Steeds meer mensen kiezen bijvoorbeeld voor een strak interieur met niet alleen rechte, maar ook ronde muren binnenshuis, maar dat is bij dit type woning niet mogelijk. Daarnaast dienen op plan reeds alle leidingen en andere voorzieningen te worden aangegeven, want eenmaal de bouw is gerealiseerd is het bijzonder moeilijk om deze nog te realiseren.

Geen financiële verrassingen

Eén van de belangrijkste voordelen die verbonden zijn aan het bouwen van een prefab woning is dat de kostprijs reeds ruim op voorhand bekend is en tijdens de uitvoering van de werken niet zal wijzigingen. U dient alleen rekening te houden met een eventuele marge voor de uit te voeren funderingswerken, maar daar blijft het dan ook bij. Nieuwe woningeigenaars die op zoek zijn naar financiële zekerheid en die iedere mogelijke verrassing op dit vlak willen uitsluiten zullen door gebruik te maken van een prefab woning dus ongetwijfeld zeer tevreden zijn.

Het risico van gefabriceerde elementen

Bovenstaande sluit echter niet uit dat u voor aanvang van de werken te maken krijgt met een aanzienlijke kostprijs. Het is bij prefab bouw namelijk zo dat er gebruik wordt gemaakt van op voorhand gefabriceerde elementen. Deze elementen kunnen over een zeer grote omvang beschikken waardoor ze niet zomaar over de weg mogen worden getransporteerd. In deze situatie dient dan ook altijd bijzonder transport te worden ingeschakeld en dat kan de kostprijs van het project gevoelig verhogen. Hier dient u dan ook zeker en vast rekening mee te houden.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.