Centrale verwarming pellets

Tegenwoordig wordt er steeds vaker voor gekozen om bij een systeem met centrale verwarming gebruik te maken van pelletkachels. De reden daarvoor is niet ver te zoeken. In eerste instantie is het een zeer voordelige energiebron. Daarnaast is deze onbeperkt voorradig wat ze ook nog eens zeer duurzaam maakt. Tot enkele jaren geleden was het gebruik van een pelletkachel in België nog relatief onbekend, maar door de stijgende brandstofprijzen kiezen steeds meer gezinnen er voor om deze kachels in hun woning te plaatsen. Wilt u ook graag te weten komen hoe u voor uw centrale verwarming systeem gebruik kunt maken van een pelletkachel? Aarzel dan niet langer en lees snel verder!

Pelletkachel als centrale verwarming

Dat een pelletkachel, beter bekend als de aquakachel steeds vaker wordt toegepast in een installatie met centrale verwarming hoeft niet te verbazen. Veel mensen hebben aanzienlijk te lijden onder de vaste energiekosten waar ze maandelijks en jaarlijks mee te maken krijgen waardoor ze noodgedwongen op zoek moeten gaan naar een alternatief. Wel, dat alternatief wordt op deze manier probleemloos aangeboden en dat terwijl het ook nog eens een gunstige invloed heeft op ons milieu!

Prijs en verbruik pelletkachel

Eén van de belangrijkste voordelen van een pelletkachel is dat de kostprijs van de stookkosten op jaarbasis aanzienlijk beperkt kunnen worden. Algemeen wordt namelijk aangenomen dat een pelletkachel een verbruik kent van tussen de 0,6 en 2 kg per uur. Globaal gezien mogen we aannemen dat een gemiddeld gezien van vier personen op jaarbasis nood zal hebben aan 1500 kg pellets. Dit komt neer op een kostprijs van tussen de 250 en 400 euro. De aankoopprijs van een aquakachel (een pelletkachel voor centrale verwarming) is afhankelijk van model tot model, maar begint reeds ergens rond de 2500 à 3000 euro.

Voordelen van een pelletkachel

Bovenstaande maakt het eigenlijk reeds duidelijk. Gebruikmaken van een pelletkachel als warmtebron voor uw centrale verwarming brengt tal van interessante voordelen met zich mee. Niet alleen kunt u bij dit type kachel rekenen op een duurzame manier van warmte-opwekking, daarnaast worden de kosten voor het stoken tot een minimum beperkt. Tel daarbij op dat de terugverdientijd van een dergelijke investering zeer laag ligt en u heeft meteen voldoende goede redenen om ook voor uw centrale verwarming systeem gebruik te maken van pellets!

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.