Centrale verwarming prijzen

Indien u er aan denkt om in huis gebruik te maken van een systeem met centrale verwarming zult u met een aantal factoren rekening moeten houden. Uiteraard zult u bijvoorbeeld graag een indruk willen krijgen van de exacte kostprijs waar u rekening mee dient te houden. In dit artikel gaan we graag in op de verschillende mogelijkheden op vlak van centrale verwarming en de kosten waar u precies rekening mee dient te houden.

Prijs vloerverwarming

Steeds vaker wordt er door mensen voor gekozen om in hun woning gebruik te maken van vloerverwarming. Dit type verwarming is bijzonder aangenaam en dat niet alleen voor de leefruimte, maar ook voor andere kamers in huis. Indien u gebruik wenst te maken van centrale verwarming voor vloerverwarming dient u wel rekening te houden met een hogere kostprijs. Globaal gezien ligt het prijskaartje van een dergelijke installatie dan ook 20 tot 30 procent hoger in vergelijking met een systeem waarbij gebruik wordt gemaakt van gewone convectoren. Let wel, vloerverwarming die is aangesloten op een CV installatie heeft als nadeel dat een iets langere tijd nodig is om op te warmen.

Centrale verwarming met radiatoren

Tegenwoordig wordt in het merendeel van de gevallen centrale verwarming gebruikt met behulp van de klassieke radiatoren. Het is tot op de dag van vandaag dan ook nog altijd één van de vaakst gebruikte methodes en dat niet alleen in oudere woningen, maar ook bij nieuwbouwprojecten. Radiatoren beschikken over een interessant voordeel omdat ze zeer snel kunnen opwarmen waardoor een ruimte zeer efficiënt van een aangenamere temperatuur kan worden voorzien. De verwarmingselementen van een dergelijke installatie zijn zeer voordelig, maar daar staat wel tegenover dat er ruimteverlies kan optreden.

Richtprijs centrale verwarming installatie

Hoeveel u precies zult moeten betalen voor een installatie met centrale verwarming is niet zomaar aan te geven. De exacte kostprijs zal namelijk sterk afhankelijk zijn van uw wensen alsook van de grootte van de woning waardoor deze kan variëren tussen de 5000 en 40.000 euro. Hoeveel verwarmingselementen heeft u bijvoorbeeld nodig en van welke ketel zal er gebruik worden gemaakt? Omwille van deze reden wordt het dan ook altijd aangeraden om een gedetailleerde offerte op te vragen bij verschillende partijen zodat u op eenvoudige wijze kunt gaan vergelijken.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.