Waterontharder  CV installatie

Het is algemeen bekend dat de aanwezigheid van kalk een bijzonder negatieve invloed kan hebben op de werking van systemen en sanitair, wel dat is ook bij de CV installatie niet anders. Om een goede werking van uw centrale verwarming te kunnen garanderen is het dan ook van cruciaal belang om de vorming van kalk in leidingen en de verwarmingselementen alsook in de CV-ketel tot een absoluut minimum te beperken. In gebieden waar sprake is van echt hard water kan het rendement uit uw CV installatie zomaar dalen met 10 procent op jaarbasis. Gelukkig bestaat er een oplossing om dit rendementsverlies te vermijden.

Wat doet een waterontharder?

Een waterontharder is een toestel die steeds vaker een waterverzachter wordt genoemd. Dit systeem is uitgerust met een filter waarin kleine harskorrels zijn terug te vinden. Deze korrels zorgen er voor dat met name calcium en magnesium uit het harde water worden gefilterd. Dat is echter niet alles, want omwille van het feit dat er tegelijkertijd natrium wordt afgegeven wordt er voor gezorgd dat het water echt zacht wordt wat het bijzonder geschikt maakt voor dagelijks gebruik.

Voordelen voor de centrale verwarming

Het gebruik van een waterontharder gaat gepaard met tal van interessante voordelen voor uw centrale verwarming, namelijk:

  • De CV ketel zal door het ontbreken van kalk zijn optimale rendement blijven behouden waardoor er geen nodeloze stookkosten gemaakt dienen te worden
  • De levensduur van uw volledige centrale verwarming installatie wordt op deze manier altijd zo optimaal mogelijk gehouden

Hoeveel kost een waterontharder?

Bovenstaande klinkt voor gebruikers van een centrale verwarming systeem uiteraard als muziek in de oren, maar hoeveel dient u nu precies voor een dergelijk systeem neer te tellen? Eigenlijk valt dat best goed mee. Een compleet systeem is afhankelijk van de exacte inhoud en mogelijkheden aan te kopen voor een bedrag van tussen de 1000 en 1500 euro. Let op, indien u er voor kiest om een waterontharder dient u eveneens rekening te houden met het onderhoud na aankoop. Veel bedrijven proberen het systeem zelf zo voordelig mogelijk te verkopen, maar berekenen hun winst op de dienst na verkoop.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.