Gratis energie met een warmtepomp?

Inhoud:

Tegenwoordig zijn mensen stelselmatig op zoek naar een mogelijkheid om te besparen op de kostprijs van hun energiefactuur. Die besparing hoopt men grotendeels te kunnen realiseren door het toepassen van allerhande energiezuinige systemen. De warmtepomp is daar uiteraard een mooi voorbeeld van, maar levert deze nu echt gratis energie? Het is een feit dat een niet onaanzienlijk deel van de noodzakelijke energie door de warmtepomp uit de natuur wordt gehaald. Dat zorgt er voor dat verwarming veel efficiënter kan plaatsvinden en vooral zonder de nood aan veel extra energie. Echt helemaal gratis is het gebruik van een warmtepomp uiteraard niet echt.

Goed voor milieu en uw portemonnee

Het financiële voordeel dat is verbonden aan het gebruik van een warmtepomp is natuurlijk slechts één ding. Daarnaast zijn er ook milieu gerelateerde voordelen aan verbonden. Door gebruik te maken van de warmte die zich reeds in de natuur bevindt wordt de zogenaamde CO2-emissie namelijk tot een minimum beperkt. Hierdoor levert u als gebruiker van een warmtepomp een zeer gunstige bijdrage aan het milieu van onze planeet.

75% energiebehoefte uit de natuur

Een warmtepomp is vandaag de dag in staat om tot 75 procent van de noodzakelijke warmte uit de natuur te halen. In de praktijk kan dit er automatisch voor zorgen dat er ook een besparing van 75 procent kan optreden op de energiefactuur en dat is uiteraard zeer mooi meegenomen. Iedereen die wenst te besparen op de hoge kostprijs van energie doet er dan ook ongetwijfeld goed aan om dit systeem in huis te halen.

  • Er wordt een zeer aanzienlijke, periodieke besparing gerealiseerd op de energiefactuur
  • De terugverdientijd van de aangekochte warmtepomp wordt drastisch beperkt

Kostprijs van een extra warmtebron

Vooral wanneer er gebruik wordt gemaakt van een lucht-lucht warmtepomp is het noodzakelijk om de beschikking te hebben over een extra, aanvullende warmtebron. In het merendeel van de gevallen wordt er dan ook voor gekozen om vloerverwarming in huis te plaatsen, maar dat brengt eveneens kosten met zich mee, ook op vlak van energieverbruik. Omwille van deze reden is de hoeveelheid aan gratis energie die kan worden geproduceerd steeds afhankelijk van het type systeem waar u gebruik van maakt. Een water-water warmtepomp is wat dat betreft een stuk interessanter dan een lucht-lucht warmtepomp.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.