Home » Energie » Warmtepomp » Voordelen warmtepomp

Voordelen warmtepomp

De warmtepomp is door de jaren heen aanzienlijk populairder geworden en dat heeft alles te maken met de alsmaar stijgende energieprijs. Veel mensen kunnen de hoge kostprijs van hun energiefactuur niet meer betalen waardoor ze te maken krijgen met een bepaalde schuld. Door het toepassen van een systeem met warmtepomp in uw woning is het mogelijk om een zeer grote en bovendien ook periodieke besparing te realiseren op vlak van energie. Op deze manier wordt de energiefactuur een stuk betaalbaarder en daarnaast wordt uw huis toch op fijne wijze op temperatuur gebracht. Denkt u er ook aan om een systeem met warmtepomp te plaatsen in uw huis? Wij zetten in dit artikel alvast graag even de verschillende voordelen die er aan verbonden zijn voor u op een rijtje.

Voordelen van een warmtepomp

Er zijn meer voordelen verbonden aan het gebruik van een warmtepomp dan enkel en alleen het beperktere energieverbruik. We zetten ze graag even voor u op een rijtje:

  • U kunt rekenen op een lager energieverbruik tot zomaar even 40 procent
  • Het systeem heeft een minimum aan elektriciteit nodig, maar verbruikt geen aardgas of stookolie
  • Er worden geen afvoergassen geproduceerd
  • De onderhoudskosten van een systeem met warmtepomp liggen veel lager in vergelijking met de kosten voor het onderhoud van een traditionele ketel

Optimaal rendement van de warmtepomp behalen

Een besparing op het energieverbruik van 40 procent klinkt natuurlijk bijzonder indrukwekkend, maar er moet bij worden gezegd dat dit voordeel uitsluitend in bepaalde omstandigheden kan worden verkregen. Het is bijvoorbeeld zo dat een systeem met warmtepomp alleen maar tot haar recht kan komen in een goed geïsoleerde woning. Wordt het systeem gebruikt in een huis met een matige isolatie, dan zult u merken dat het warmteverlies het voordeel van de warmtepomp teniet zal doen en dat is natuurlijk niet de bedoeling.