Home » Energie » Zonneboiler

Zonneboiler

 
Zonneboiler nodig? Vergelijk eerst

Zonneboiler

Zonne-energie vs. fossiele energie

Het is eigenlijk een geruststellende gedachte dat er zonne-energie beschikbaar is voor ons.
In het bijzonder met de escalerende zorgen over de huidige levering van fossiele brandstoffen en meer bepaald nog met de beperkte beschikbaarheid hier van.

Zonne-energie is een voortdurende bron van hernieuwbare energie. En is ook een erg duurzame energie. Zonne-energie is dus een uitstekende alternatieve energiebron.

Zonneboiler gebruiken om uw huis te verwarmen

Zonne-energie kan men dus ook gebruiken om water te verwarmen in een zonneboiler.

Om de zonneboiler te bedienen moet u een zonnecollector op de top van uw woning plaatsen.  Een zonnecollector is een geïsoleerde doos met een oppervlak van glas. Inclusief een absorptieoppervlak voor de zon wat bestaat uit plaatmetaal dat zwart is geschilderd teneinde de zonnestralen beter te absorberen.

Door koud water door de zonnecollector te pompen kan dit door de zon worden opgewarmd.
Dit opgewarmde water stroomt tenslotte terug naar een reservoir. Vanaf hier kan het dan worden ingezet om uw huis te verwarmen.

Zonneboilers werken kostenbesparend

Het gebruik van zonneboilers werkt ontzettend energiebesparend. Wat uiteraard ook een lagere energierekening tot gevolg heeft. De kosten die u maakt om zonnecollectoren en bijbehorende zonneboiler te laten installeren zullen dus op termijn worden terugverdiend.

Zonneboilers hebben net als hun fossiele brandstof neefjes ook periodiek onderhoud nodig.
Maar zijn veel minder foutgevoelig dan traditionele cv-ketels of hr-ketels. Het is echter wel zo dat zonneboilers over het algemeen een veel langere levensduur hebben dan gewone cv-ketels zijn.

Een andere positieve overweging om te kiezen voor zonnecollectoren en zonneboiler is het feit dat deze vorm van verwarmen geen vervuiling veroorzaakt. Het feit dat u uw huis kan verwarmen tegen lagere kosten en tegelijk kan zorgen voor een veilige en gezonde leefomgeving moet een geweldige positieve prikkel zijn om over te schakelen op zonne-energie. Zie ook: kosten zonneboiler.