Home » Energie » Zonnepanelen

Zonnepanelen

 
Zonnepanelen nodig? Vergelijk eerst

Zonnepanelen

Hebt u eindelijk besloten om over te stappen op zonne-energie?  Wat een fantastisch besluit! U zal in de toekomst merken dat deze beslissing uw energierekening fors doet dalen!

Waar op letten bij aankoop van zonnepanelen

Om te bepalen hoeveel panelen u eigenlijk nodig hebt, moet u wat huiswerk doen.
Het eerste wat u moet weten is hoeveel watt uw dagelijkse verbruikt. Dit is de hoeveelheid energie die u dagelijks gebruikt. Baseer uw berekening  niet op 1 dag. Neem de moeite om het verbruik van uw energie gedurende een heel jaar te onderzoeken. Op die manier ontdekt u hoogte-en dieptepunten in uw energieverbruik..

Het tweede wat u nodig hebt aan informatie is hoeveel zonlicht er dagelijks op uw dak schijnt. Schijnt er meer zonlicht op uw dak in de ochtend? Of, juist meer in de namiddag?

Bereken dit ook voor een geheel jaar en rond eerder af naar beneden. Mocht het nog niet zo gemakkelijk voor u zijn om dit te berekenen Google dan eens naar een rekenmodule om het zonlicht op uw dak te berekenen. Er staat veel informatie om tot een goed resultaat te komen online.

Bepalen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft

Aan de hand van bovengenoemde informatie kunt u berekenen hoeveel zonnepanelen u nodigt heeft. Neem uw dagelijkse behoefte aan energie (Watt) gedeeld door de uren dat uw dak zonlicht ontvangt. Dit geeft u de hoeveelheid watt dat moet worden gegenereerd in een uur. Dit is het getal dat de hoeveelheid panelen bepaald.

Zonnepaneelratings zijn gebaseerd op deze formule, watt per uur. Bijvoorbeeld, 100W panelen produceren 100 watt vermogen voor elk uur van het zonlicht. Zie ook: kosten zonnepanelen.

De volgende stap is bepalen op welke plek u de zonnepanelen moet plaatsen. Het gedeelte van het dak dat per dak het meeste zonlicht opvangt is de juiste plek.

Let op het budget

De volgende stap is het opzetten van een zonne-energie budget. Het heeft geen zin om veel uitgeven aan de panelen, wanneer het tientallen jaren zal duren vooraleer u de aankoop er uit hebt vanwege de verlaagde energiefactuur.

Wilt u een overzicht van alle zonnepaneel installateurs in Vlaanderen?