Rendement zonnepanelen

Een investering in groene energie doet u uiteraard om een zo optimaal mogelijk rendement te kunnen behalen. Zonnepanelen vormen wat dat betreft een uitstekend systeem die beschikt over een korte terugverdientijd. Wilt u ook graag een investering doen in zonnepanelen, maar zou u eerst graag een beter beeld willen krijgen van het beoogde rendement? Lees in dat geval snel verder en kom er alles over te weten!

Hellingshoek en locatie van het dak cruciaal

Om een zo optimaal mogelijk rendement te behalen met zonnepanelen is het steeds belangrijk om te kijken naar niet alleen de ligging, maar ook naar de situering van het dak. Een plat dak verwezenlijkt altijd een beperkter rendement dan een dak met een degelijke hellingsgraad. Daarnaast kunnen objecten uit de omgeving zoals andere zaken of bomen het rendement zeer aanzienlijk beïnvloeden. Wilt u het rendement van uw zonnepanelen zo optimaal mogelijk houden, dan is het dus in ieder geval belangrijk om hier rekening mee te houden.

Regelmatig onderhoud

Zonnepanelen worden continue blootgesteld aan niet alleen de weersomstandigheden, maar ook aan andere invloeden uit de natuur. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de uitwerpselen van vogels of vallende bladeren. Zij kunnen op de panelen terechtkomen waardoor een deel van de opbrengst zomaar verloren kan gaan. Het regelmatig uitvoeren van een onderhoud is dan ook van cruciaal belang om het rendement zo hoog mogelijk te houden.

Welke factoren bepalen het rendement?

Het mag inmiddels duidelijk zijn dat er heel veel verschillende factoren een directe invloed hebben op het rendement dat zonnepanelen kunnen verwezenlijken. We zetten de belangrijkste punten nog graag even voor u op een rijtje:

  • De locatie en hellingsgraad van het dak
  • Het type zonnepaneel
  • De hoeveelheid zonnepanelen
  • De staat waarin de panelen zich bevinden

Door met al deze verschillende punten rekening te houden is het zonder probleem mogelijk om te bepalen welk rendement u van uw zonnepanelen kunt verwachten.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.