Home » Huis » Alarmsysteem

alarmsysteem

 
Alarmsysteem nodig? Vergelijk eerst

Alarmsysteem

Een alarmsysteem kiezen is nog niet zo makkelijk. Alarmsystemen zijn er namelijk in allerlei vormen en maten. Een alarmsysteem, ook wel een alarminstallatie genoemd is een elektronisch systeem dat een alarmsignaal geeft bij hachelijke voorvallen.

Een inbraak alarm is een bekend voorbeeld van een alarmsysteem. Moderne alarmsystemen bergen echter diverse mogelijkheden in 1 apparaat. Zoals het aangeven van een inbraak, diefstal, brand, etc

In België is het gebruikelijk om een alarmsysteem te laten installeren door een installateur die officieel erkend is door het Ministerie van Binnenlandse Zaken. De geïnstalleerde alarmsystemen moeten ook jaarlijks door een erkende installateur te worden gecontroleerd..

Waarom een alarmsysteem?

Meestal laten mensen een alarmsysteem plaatsen ter bescherming tegen inbrekers. En mensen laten een inbraakalarm tegenwoordig instellen als brandmelder. Zodat ze tegelijk beveiligd zijn tegen inbrekers, koolmonoxide en brand.

De prijs van een alarmsysteem hangt af van verschillende factoren.
De hoeveelheid apparatuur en hoe groot je huis is zijn onder andere sterk bepalend voor de prijs. Zie ook: alarmsysteem prijs.

Hoe werkt een alarmsysteem?

Een alarmsysteem kan heel simpel zijn of erg high tech. Zoals een sensor die felle licht laat schijnen wanneer iemand in de buurt van uw huis komt, camera’s die aangaan wanneer er een beweging in beeld komt, bewegingssensoren door het gehele huis zijn heel erg modern.

Een alarmsysteem wat bij melding is gekoppeld aan een beveiligingsbedrijf wat dan op zijn beurt de politie of brandweer informeert is wat je eigenlijk echt wil. Op deze manier is hulp op korte termijn gegarandeerd.

Alarmsystemen werken doorgaans met sensoren. Wanneer iemand een huis betreed terwijl een alarm is ingesteld gaat het alarm af.

Er bestaan verschillende soorten alarmsystemen:

Magneetcontacten. Deze reageren op openen van ramen en deuren. Ruimtelijke detectoren: deze gaan af bij beweging in een ruimte. Alarmsystemen worden doorgaans bediend door het gebruik van een cijfercode die je in of uitschakelt in de gebruikersconsole. Vaak is deze in de buurt van de in en uitgang geïnstalleerd.