Aandachtspunten camerabewaking

Camerabewaking is tegenwoordig op verschillende manieren mogelijk. U kunt er voor kiezen om gebruik te maken van analoge of draadloze camera’s, maar daarnaast is niet alleen de wijze van aansluiting, maar ook het type camera van belang. Zo wordt er een onderscheid gemaakt tussen een zogenaamde dome camera en een 180 of 360 graden bewakingscamera. We zetten in dit artikel even alle mogelijkheden inclusief aandachtspunten voor u op een rijtje.

Van welke camera wordt er gebruik gemaakt?

Het eerste aandachtspunt heeft betrekking tot het type camera welke zal worden gebruikt. Een zogenaamde dome camera is bijvoorbeeld zeer interessant omdat ze een grote ruimte in beeld kan brengen. Anderzijds wordt ze veelal op een opzichtige plaats in de ruimte bevestigd waardoor ze door inbrekers eenvoudig kan worden gesaboteerd. Door deze voldoende hoog te hangen kunt u dit risico deels beperken. Indien er gebruik wordt gemaakt van een 180 of 360 graden camera dient er dan weer rekening mee te worden gehouden dat deze over een zo vrij mogelijke kijkhoek beschikt. Alleen op deze manier is het immers mogelijk om optimaal de mogelijkheden van de camera te benutten.

Wat met de ruimte buitenshuis?

Het plaatsen van camerabewaking dient eigenlijk op twee verschillende fronten te gebeuren. U dient er namelijk rekening mee te houden dat niet alleen de ruimte binnen-, maar ook buitenshuis dient te worden gemonitord. Het gevaar van een mogelijke inbraak komt immers altijd van buitenaf. Door de ruimte rondom uw woning te voorzien van de nodige bewakingscamera’s is het altijd mogelijk om een optimale veiligheid van de inwoners te garanderen. Let wel, de camera’s die buitenshuis geplaatst worden dienen water- en stof bestendig te zijn en daarnaast moeten ze ook bestand zijn tegen de invloeden van het weer.

Toegang vanop afstand of niet?

Bij de keuze van de camerabewaking en eigenlijk het bewakingssysteem op zich is het van cruciaal belang om rekening te houden met de manier waarop de monitoring plaats zal vinden. Vroeger was het uitsluitend mogelijk om de opvolging binnenshuis te realiseren, maar tegenwoordig is dat niet langer zo. Het internet heeft het samen met eigentijdse toestellen, programma’s en apps namelijk mogelijk gemaakt om zowel actuele als archiefbeelden op te vragen vanop afstand. Let wel, in dit geval dienen uw camera’s of uw alarmsysteem wel aangesloten te zijn op een draadloos netwerk.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.