Alarmsysteem bedrijven

Niet alleen particulieren hebben voor hun woning nood aan een doorgedreven beveiligingssysteem, ook voor bedrijven is het steeds vaker van cruciaal belang om te zorgen voor een optimale beveiliging van hun infrastructuur. Net als bij particulieren zijn er voor ondernemingen tegenwoordig verschillende mogelijkheden op vlak van alarmsystemen op de markt terug te vinden. Men kan er wat dat betreft voor kiezen om gebruik te maken van een eenvoudig systeem met bewakingscamera’s, maar ook het plaatsen van sensoren is een mogelijkheid in grote bedrijfspanden. Wilt u als bedrijf eveneens een alarmsysteem laten plaatsen? Lees dan snel verder en ontdek de verschillende mogelijkheden!

Voorkomen is beter dan genezen

Wanneer er voor wordt gekozen om een alarmsysteem in een bedrijf te plaatsen wordt er nog altijd veelal gewerkt met een zogenaamd undercover systeem. Zoals de naam reeds laat vermoeden is dit systeem visueel nagenoeg niet waarneembaar. Op het eerste zicht is dat natuurlijk bijzonder interessant, want wat men niet ziet kan men ook niet saboteren, maar anderzijds wordt een belangrijke functie van een alarmsysteem op deze manier teniet gedaan. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat het opvallend plaatsen van camera’s en sirenes een interessante afschrik functie heeft. Met andere woorden, u schrikt de inbreker reeds af nog voor deze schade heeft kunnen toebrengen aan uw onderneming! 

De kostprijs van een professioneel alarmsysteem

Als onderneming maakt u de kostprijs van een alarmsysteem eigenlijk zo duur als u zelf wenst. Verschillende factoren hebben hier echter wel een directe invloed op, namelijk:

  • De omvang van de bedrijfsruimte
  • Het type beveiliging (uitsluitend camera’s of ook sensoren)
  • De mogelijkheid om vanop afstand het alarm alsook mogelijke beelden te sturen en te bekijken.
  • De kwaliteit van de gebruikte systemen

Onderhoud alarmsysteem bedrijven

Voor welke systeem u uiteindelijk ook zult kiezen, het is steeds belangrijk om er rekening mee te houden dat alarminstallaties ook aan een frequent onderhoud onderworpen zijn. Alleen op deze manier is het mogelijk om er voor te zorgen dat er bij een mogelijke calamiteit altijd zo efficiënt mogelijk kan worden opgetreden.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.