Prijzen alarmsysteem

Vooraleer camerabewaking en een alarmsysteem te laten plaatsen zult u uiteraard een goed beeld willen hebben van de verschillende mogelijkheden die voor handen zijn. In dit artikel vertellen we u graag met welke kosten u ongeveer rekening dient te houden en voorzien we u eveneens van enkele interessante tips.

De prijs van een doe-het-zelf installatie

Steeds meer mensen die er voor kiezen om een alarmsysteem, al dan niet met camerabeveiliging in huis te plaatsen maken gebruik van een zogenaamde doe-het-zelf installatie. In dit geval koopt u in principe gewoon alle noodzakelijke onderdelen terwijl u de plaatsing zelf voor uw rekening neemt. Let wel, in de praktijk is dit niet altijd even eenvoudig. Daarnaast is het zeer belangrijk dat het systeem op correcte wijze wordt geplaatst. Mocht dat niet het geval zijn kan het zijn doel namelijk voorbijschieten. U dient op vlak van kostprijs voor een doe-het-zelf installatie rekening te houden met een instapmodel van zo’n 350 euro.

Fiscale voordelen alarmsysteem

Tot en met het jaar 2014 was het mogelijk om voor de installatie van een alarmsysteem in uw woning een subsidie te ontvangen. Deze subsidie werd verstrekt op federaal niveau en zorgde er voor dat investeerders een bedrag tot maximaal 750 euro konden aftrekken van hun belastingen in het volgende boekingsjaar. Dat is vanaf 2015 niet langer het geval. Het verdwijnen van de subsidie heeft dus als rechtstreeks gevolg dat u vanaf heden volledig zelf dient in te staan voor de kosten die de plaatsing van een alarmsysteem en camerabewaking met zich meebrengen. 

Prijzen en systemen vergelijken

Tegenwoordig zijn de mogelijkheden op vlak van alarmsystemen werkelijk eindeloos. U kunt er voor kiezen om een zeer eenvoudig systeem te plaatsen waarbij de beelden slechts in beperkte mate worden opgeslagen, maar u kunt ook kiezen voor een geavanceerde installatie die u bijvoorbeeld de mogelijkheid biedt om een koppeling te maken aan een meldingssysteem. Het aansluiten van uw camerabeveiliging op uw draadloos netwerk maakt het tot slot mogelijk om vanop afstand de actuele situatie in en rond uw eigendom te monitoren.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.