Soorten alarmsystemen

Tegenwoordig bestaan er verschillende interessante mogelijkheden om een alarmsysteem te plaatsen in uw woning. De verschillende soorten alarmsystemen die op heden verkrijgbaar zijn zorgen er voor dat iedere woning zowel binnen- als buitenshuis moeiteloos kan worden beveiligd tegen bedreigingen van buitenaf en dat zonder dat u altijd een groot budget voor handen dient te hebben.

Welke systemen bestaan er?

Door de jaren heen zijn er op de markt verschillende soorten alarmsystemen verschenen die allen over hun voor- en nadelen beschikken. Tegenwoordig heeft u als particulier of bedrijf de mogelijkheid om gebruik te maken van:

  • Een alarmsysteem met infrarooddetectoren
  • Een alarminstallatie met magneetcontacten
  • Een systeem met detectoren die op de glazen worden geplaatst
  • Een systeem die beschikt over een speciale uitzendfrequentie
  • Een alarm met camerabeveiliging

Voordeel van een alarmsysteem met camerabeveiliging

In het merendeel van de gevallen wordt er voor gekozen om een combinatie van bovenstaande te laten plaatsen. Hoe interessant het namelijk ook is om bewegingen waar te nemen met infrarooddetectoren, als eigenaar van een woning of een bedrijf zult u ook visueel altijd willen kunnen waarnemen wat er zich in uw eigendom afspeelt. Omwille van deze reden kiezen het merendeel van de mensen er voor om gebruik te maken van een systeem die niet alleen beschikt over detectoren, maar tevens over camerabeveiliging. Zo combineert u het beste van twee werelden en beschikt u ook nog eens over een afschrik effect.

Alarmsystemen vergelijken

Vooraleer een keuze te maken op vlak van alarmsysteem is het altijd interessant om even de verschillende alarminstallaties op de markt aan een vergelijking te onderwerpen. Deze vergelijking moet duidelijk gaan maken welk systeem het best voldoet aan uw verwachtingen. Ook het vergelijken van de prijzen is beslist een aanrader. De kostprijs van een alarmsysteem kan namelijk niet alleen afhankelijk zijn van het merk van de toestellen, daarnaast kan er ook onderling tussen de diverse beveiligingsbedrijven een prijsverschil waargenomen worden.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.