Home » Huis » Brandbeveiliging

Brandbeveiliging nodig? Vergelijk eerst

Brandbeveiliging

Veiligheid

Brandbeveiligingssystemen spelen een essentiële rol bij de bewaking van residentiële, commerciële en industriële gebouwen.

Brandbeveiliging moet 24/7 op scherp staan. En een meldende en controlerende taak hebben bij echte brand of rookontwikkeling.

Brandbeveiliging is meer dan een rookmelder plaatsen

Brandbeveiliging gaat tegenwoordig veel verder dan het plaatsen van een rookmelder.
De laatste jaren heeft er zich een opmerkelijke ontwikkeling voor gedaan binnen de  bouwsector. Steeds meer gebouwen en faciliteiten ontwerpers werken met duurzame, milieuvriendelijke en brandvertragende of brandwerende materialen. Zelfs de nationale bouwvoorschriften schuiven die kant op. Ook verzekeringsmaatschappijen oefenen druk uit om het gebruik van brandvertragers te installeren in gebouwen.

Passieve brandbeveiliging

Een andere passieve bescherming is het gebruik van brandvertragende middelen. Ze kunnen verspreiding van brand beperken en redden levens en eigendommen. U kunt de nieuwste soort vlamvertragers inzetten voor uw gordijnen, gordijnen, vloerbedekking, eet-en woonkamer meubels en inrichting. Dit alles uiteraard aangevuld met rookmelders en sprinklers.

Een huis wat van bij het ontwerp is ingesteld om brand te voorkomen of te vertragen zal u extra kosten brengen. Het gevoel om in een veilig huis te leven is echter onbetaalbaar.

Het is een goede keuze om uw architect en alle andere ontwerpen te vragen het huis voor te bereiden op brandpreventie. Zowel op vlak van gebouw en ruimtes als in gebruik van materialen. Indien u vanaf bij het begin van de bouw van uw huis rekening houdt met brandbeveiliging dan kan u ook u huis laten indelen in compartimenten. Zodat bij brand alle compartimenten worden afgesloten. Vaak is dan maar 1 compartiment van het huis beschadigd.

Als u een huis op deze manier laat ontwerpen en bouwen is het ook raadzaam om een brandbeveiliging systeem te laten installeren. Het beste doe je dit door een erkende brandbeveiligingsfirma een anti-brand systeem te laten opstellen. En installeren.

Zorg ook dat er door het gehele huis op strategische plekken brandblussers en brandwerende dekens staan opgesteld. Uiteraard is het dan ook van megabelang dat u op een vlotte manier leert omgaan met zulke apparaten.