Gevelbekleding prijzen

Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om gevelbekleding aan te brengen aan hun gevel en daar zijn verschillende goede redenen voor aan te halen. In eerste instantie kan gevelbekleding er namelijk voor zorgen dat mogelijke schade aan de gevel wordt verborgen. Dat is echter niet alles, want het aanbrengen van gevelbekleding kan ook een meerwaarde betekenen voor uw woning op vlak van isolatie. Door het aanbrengen van specifieke gevelbekleding wordt het warmteverlies aanzienlijk teruggedrongen waardoor uw gevel er niet alleen beter uitziet, maar u ook nog eens kunt besparen op de kostprijs van uw energiefactuur.

Gevelbekleding prijzen

 
Gevelbekleding nodig? Vergelijk eerst

Verschillende soorten gevelbekleding

Vandaag de dag is het mogelijk om uw gevel te laten bekleden met behulp van verschillende materialen. Zo kunt u er voor kiezen om gebruik te maken van PVC, maar kunnen ook verschillende houtsoorten worden aangebracht. In eerste instantie is het belangrijk om voor uzelf uit te maken wat u van uw gevelbekleding verwacht. Dient deze modern of eerder klassiek te zijn, moet ze een optimale, isolerende rol hebben en ga zo maar door. Het kostenplaatje waar u uiteindelijk rekening mee dient te houden zal eveneens sterk afhankelijk zijn van uw keuzes op dit vlak.

Hoeveel kost gevelbekleding?

Indien u er voor kiest om gebruik te maken van gevelbekleding in PVC zult u al snel rekening moeten houden met een prijs van zo’n 30 à 40 euro. Indien u er voor kiest om houten gevelbekleding aan te laten brengen is het kostenplaatje vooral gebaseerd op het type hout dat wordt aangebracht. Wat dat betreft gelden de volgende richtprijzen:

  • Gevelbekleding van eik à 39 tot 50 euro per vierkante meter
  • Gevelbekleding van thermowood à 32 tot 55 euro per vierkante meter
  • Gevelbekleding van thermo ayous à 45 tot 69 euro per vierkante meter
  • Gevelbekleding van Siberisch lariks à 32 euro per vierkante meter
  • Gevelbekleding van hardhout à 72 euro per vierkante meter

Zoals u ziet kan het type hout een grote impact hebben op het kostenplaatje waar u rekening mee moet gaan houden.

Wat met een groengevel?

Steeds vaker wordt er voor gekozen om geen gevelbekleding uit hout of metaal aan te laten brengen, maar wordt er gekozen voor een ecologische groengevel. Dat is op zich niet zo vreemd, maar in dit geval dient u wel rekening te houden met een stevige kostprijs. Vaak wordt er voor een groengevel een kostprijs aangerekend die rond de 400 euro per vierkante meter is gelegen.

vergelijken

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.