Gevelreiniging prijzen

Wanneer u de gevel van uw huis wenst te laten reinigen zijn er verschillende zaken waar u rekening mee dient te houden. Eén van de belangrijkste factoren is natuurlijk de kostprijs die in rekening zal worden gebracht voor de gevelreiniging. Deze is echter sterk afhankelijk van bijvoorbeeld de techniek die wordt gebruikt, de omvang van de gevel en de hardnekkigheid van het vuil. U kunt er voor kiezen om de reiniging van uw gevel op verschillende manieren plaats te laten vinden, namelijk door middel van:

  • Zandstralen
  • Vochtstralen
  • Nevelstralen
  • Stoomreiniging
  • Chemische reiniging

gevelreingen prijzen

Gevelreiniging door zandstralen

Eén van de populairste manieren om uw gevel te reinigen gebeurt door middel van zandstralen. In dit geval wordt er gebruik gemaakt van kleine korreltjes zand die met behulp van een zeer hoge druk tegen de gevel worden gespoten. Vooral voor mensen die over een duurzame woning beschikken en die aandacht willen hebben voor het milieu is dit een vaak gekozen reinigingsmethode. Het gebruik van zandkorrels is immers zeer milieuvriendelijk en daarnaast geeft ze een fantastisch effect. Zelfs de meest vuile gevel ziet er op deze manier terug als nieuw uit. Bij deze vorm van gevelreiniging dient u rekening te houden met een kostprijs van ongeveer 11 euro per vierkante meter.

Vochtstralen

Bij het vochtstralen wordt de gevel gereinigd met behulp van water en zand, maar ook andere combinaties zijn mogelijk. Denk bijvoorbeeld maar eens aan water en kalk of water en glasparels. Dit type gevelreiniging wordt veelal toegepast indien de gevel op zachte wijze moet worden gereinigd. Anderzijds is het door met name de dikte van de korrels en de druksterkte mogelijk om de exacte reiniging zeer nauwkeurig in te stellen. De kostprijs bij deze techniek is ongeveer 12 euro per vierkante meter.

Andere reinigingstechnieken

Zoals in de inleiding reeds aangegeven bestaan er nog veel meer reinigingstechnieken. Denk bijvoorbeeld maar eens aan nevelstralen. Bij dit type gevelreiniging dient u rekening te houden met een kostenplaatje van ongeveer 14 euro per vierkante meter. De twee voordeligste mogelijkheden om een gevel te reinigen zijn reiniging door stoom of door middel van een chemische samenstelling. Bij deze gevelreinigingstechnieken kunt u uitgaan van een kostprijs van zo’n 5 euro per vierkante meter.

vergelijken

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.