Muren impregneren prijzen

Steeds vaker kiezen eigenaars van een woning er voor om hun muren te laten impregneren. De reden hiervoor is niet ver te zoeken. Vooral veel oudere woningen hebben tegenwoordig te maken met vochtproblemen. Wanneer deze problemen zich voordoen in de voorgevel kan dat op termijn grote gevolgen hebben waardoor zelfs de volledige stabiliteit van een huis in het gedrang kan komen. Door het impregneren van uw muren of gevel zorgt u er wat dat betreft voor dat vocht geen kans krijgt. Wilt u hier graag meer over weten en wilt u vooral een duidelijk beeld krijgen van het kostenplaatje dat hieraan verbonden is? Lees dan snel verder en kom er alles over te weten!

Hoeveel kost muren impregneren?

Indien u eveneens te maken heeft met vochtige muren vormt impregneren dus veelal een uitstekende oplossing, maar hoeveel kost deze werkwijze nu eigenlijk? Wanneer we uitgaan van een muur met een dikte van 30 centimeter dient u voor het impregneren rekening te houden met een kostprijs van ongeveer 80 euro per lopende meter. Indien u zelf de handen uit de mouwen wenst te steken en het impregneren voor eigen rekening neemt kan deze prijs worden verlaagd tot 50 euro per lopende meter. Fervente doe-het-zelvers kunnen op deze manier dan ook behoorlijk veel geld besparen!

Kosten besparen op impregneren

Om de kostprijs van het impregneren te beperken willen steeds meer mensen het impregneren zelf uitvoeren, maar kan dat eigenlijk wel? Absoluut. Het impregneren van muren is alles behalve een lastige opdracht. Het enige waar u rekening mee dient te houden is het feit dat niet iedere muur zomaar meteen kan worden behandeld. In bepaalde gevallen is eerst een grondige reiniging vereist vooraleer het impregneren plaats kan vinden. Ook het type materiaal waaruit de gevel bestaat is van belang. Alleen muren uit beton, baksteen, kalkzandsteen, natuursteen en stucwerk kunnen worden geïmpregneerd zonder extra werken uit te moeten voeren.

Keuze van het merk

Een niet onbelangrijk deel van de kostprijs bij impregneren is afhankelijk van het merk van de vloeistof waar gebruik van moet worden gemaakt. Op dit vlak willen mensen wel eens besparen, maar vaak komen ze dan bedrogen uit. Probeer daarom alleen gebruik te maken van bekende en betrouwbare merken zoals:

  • Humabloc
  • Dryzone

Bovenstaande merken zijn niet de goedkoopste op de markt, maar hebben door de jaren heen wel een uitstekende kwaliteit geboden aan gebruikers.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.