muren impregneren

 
Muren impregneren? Vergelijk eerst

(Buiten)Muren impregneren

Inhoud:

Steeds meer mensen kiezen er voor om muren in huis te impregneren. Dat geldt echter niet alleen voor de muren in een woning, maar ook voor bijvoorbeeld de voorgevel. De manier waarop het impregneren wordt uitgevoerd is afhankelijk van de locatie van de muur. Daarbij geldt dat slechts verschillende materialen meteen kunnen worden behandeld, namelijk baksteen, beton, kalkzandsteen, natuursteen en stucwerk. Is er gebruik gemaakt van andere materialen of zijn deze voorzien van een specifieke afwerking, dan kan het voorkomen dat er eerst voorbereidende werkzaamheden dienen te worden uitgevoerd.

Voordelen van impregneren

Het feit dat muren tegenwoordig steeds vaker worden geïmpregneerd komt niet zomaar uit de lucht vallen. Veel mensen hebben in hun woning vandaag de dag namelijk last van vochtophoping of schimmelvorming, zowel aan de binnen- als buitenkant van de woning. Om dit tegen te gaan kunt u er voor kiezen om uw muur te impregneren. Op die manier bent u steeds verzekerd van een goed beschermde voorgevel.

  • Muren impregneren zorgt voor een sterk verminderd risico op schimmeloverlast
  • U kunt witte vlekken door zoutuitslag tegengaan
  • Vorstschade aan uw gevel wordt voorkomen
  • De isolatiewaarde van uw gevel blijft optimaal en wordt dus niet aangetast
  • Hardnekkige mos- en algenvorming krijgt geen kans

Niet altijd mogelijk

Hoewel er dus tal van interessante voordelen zijn verbonden aan het impregneren van muren of gevels dient u er rekening mee te houden dat dit niet altijd mogelijk is. Een klassiek voorbeeld op dit vlak zijn gevels die zijn afgewerkt met een verflaag. Ook gevels met een afwerking van kunsthars of afsluitende olie dienen eerst grondig te worden gereinigd vooraleer ze geïmpregneerd kunnen worden. Hou hier dan ook zeker te allen tijde rekening mee!

Zelf muren impregneren is niet moeilijk

In het merendeel van de gevallen kiezen mensen er voor om het impregneren van hun muren uit te besteden. Uiteraard is dat mogelijk, maar anderzijds is het behandelen van uw gevel bijvoorbeeld zeer eenvoudig zelf te doen. Het enige wat u moet doen is de vereiste vloeistof onder lagedruk over de gevel sproeien. Hou zoals eerder aangegeven wel rekening met het materiaal waaruit de muur bestaat en de afwerking waar deze over beschikt. Dan kan er eigenlijk niets fout lopen terwijl u behoorlijk wat geld kunt besparen.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.