Gevelrenovatie prijzen

Bent u van plan om uw gevel te laten renoveren? In dat geval zult u uiteraard een goed beeld willen hebben van de kosten die hiervoor in rekening worden gebracht. Daarnaast spreekt het voor zich dat u eveneens zoveel mogelijk zult willen besparen op de uit te voeren werken. In dit artikel voorzien we u alvast van enkele concrete richtprijzen en daarnaast geven we aan hoe u er voor kunt zorgen dat u geen euro teveel moet betalen voor de werkzaamheden aan uw gevel.

Verschillende werkzaamheden

Het is belangrijk om er als eigenaar van een woning rekening mee te houden dat de renovatieprijs die in rekening wordt gebracht voor een gevel sterk afhankelijk is van situatie tot situatie. Er kunnen tijdens een renovatie namelijk verschillende werkzaamheden uitgevoerd moeten worden. We zetten graag even de belangrijkste werken inclusief de richtprijzen voor u op een rijtje:

  • Vervangen van bestaand voegwerk met hakhamers à 32 euro per vierkante meter
  • Vervangen van bestaand voegwerk met slijpwerk à 35 euro per vierkante meter
  • Vervangen van kapotte stenen à 10 euro per steen
  • Vervangen van raamdorpels à 33 euro per uur

Diverse berekeningswijzen

Bovenstaande maakt meteen duidelijk dat het totale kostenplaatje op vlak van gevelrenovatie aan de hand van verschillende type berekeningen wordt samengesteld. Zo kunnen werkzaamheden zowel per eenheid als per vierkante meter als per uur worden berekend. Dit is in ieder geval iets waar u als eigenaar van de woning maar beter rekening mee kunt houden.

Prijzen vergelijken

De kostprijs die voor de renovatie van een gevel in rekening wordt gebracht is zoals u heeft kunnen lezen sterk afhankelijk van verschillende factoren. Ook de partij waar u een beroep op doet heeft daar zo zijn invloed op. Het spreekt immers voor zich dat iedere vakman een eigen prijs in rekening zal brengen. Het vergelijken van offertes is dan ook altijd een absolute aanrader. Gewoon door een eenvoudige vergelijking van de gevelrenovatie prijzen uit te voeren kunt u namelijk reeds een behoorlijk bedrag besparen.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.