Gevelrenovatie steenstrips

Inhoud:

Bij het renoveren van een gevel wordt tegenwoordig steeds vaker gebruik gemaakt van steenstrips. Deze innovatieve mogelijkheid om uw gevel niet alleen mooier, maar ook kwalitatiever te maken is door de jaren heen bijzonder populair geworden. Wilt u, uw gevel voorzien van een nieuwe uitstraling of wilt u de isolerende factor er van structureel verhogen tegen een beperkte kostprijs? In al deze gevallen biedt het gebruik van steenstrips u de perfecte oplossing!

Voordelen van steenstrips

Bij renovatieprojecten kan worden vastgesteld dat er voor de isolatie van de gevel steeds vaker wordt gekozen voor het gebruik van zogenaamde steenstrips. Deze worden algemeen aanzien als de ideale vervanging voor bouwen met bakstenen, maar waarom? Zeer eenvoudig. Er zijn tal van interessante voordelen verbonden aan het gebruik van steenstrips, namelijk:

  • De strips zijn bijzonder dun waardoor er geen extra fundering moet worden geplaatst
  • Steenstrips kunnen perfect gecombineerd worden met isolatieplaten
  • Ze beschikken over hetzelfde uiterlijk als klassieke bakstenen
  • Gevels met bestaande ramen kunnen moeiteloos worden afgewerkt

Combinatie met isolatieplaten

Eén van de belangrijkste voordelen van steenstrips gaat schuil in het feit dat ze moeiteloos te combineren zijn met isolatieplaten. Dat is interessant, want op deze manier wordt niet alleen de uitstraling van uw gevel geoptimaliseerd, daarnaast kunt u als woningeigenaar ook nog eens rekenen op een zo optimaal mogelijke isolerende werking. Hierdoor wordt warmteverlies voorkomen en zult u behoorlijk wat geld kunnen besparen op de kostprijs van uw energiefactuur.

Kostprijs van steenstrips

Bovenstaande klinkt ongetwijfeld voor veel mensen als muziek in de oren, maar hoe duur is de plaatsing van steenstrips nu eigenlijk precies? U heeft op dit vlak twee mogelijkheden. Indien u de steenstrips door een professioneel bedrijf laat plaatsen zult u globaal gezien rekening moeten houden met een kostenplaatje van zo’n 130 tot 160 euro. U kunt echter behoorlijk wat op de kostprijs besparen door de werken zelf uit te voeren. Door zelf de handen uit de mouwen te steken kan de prijs voor de plaatsing van steenstrips dan ook beperkt worden tot 75 à 100 euro. Dit maakt gevelrenovatie door middel van steenstrips meteen ook zeer betaalbaar.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.