Home » Huis » Schilderwerken

schilderwerken

 
Schilderwerken nodig? Vergelijk eerst

Schilderwerken

Voor uw huis of uw kantoor is het natuurlijk vanzelfsprekend dat de muren moeten worden geschilderd. Het schilderen kunt u zelf doen, maar de werkzaamheden kunt u ook laten doen door een schilder. Dit zou natuurlijk voordelig zijn, omdat een schilder weet waarmee hij bezig is. De kans op problemen is minimaal en u krijgt ook nog is wat u wilt. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat alles past in uw budget. Zowel voor een bedrijf als voor een particulier, is het natuurlijk gewenst dat de prijs-kwaliteitverhouding op een betaalbaar niveau is.

Wat kost een schilder precies?

Schilders hanteren een prijs die gebaseerd is op een uurloon of u krijgt een prijs per vierkante meter. Uiteindelijk krijgt u natuurlijk een fixed prijs van de schilder, zodat u gemakkelijker een vergelijking kan maken tussen de verschillende offertes die u heeft gekregen. Afhankelijk van de ervaring van de schilder kunt u rekenen op een uurloon van minimaal 25 euro. De prijs per vierkante meter ligt ook in deze richting. Hoe groter een bepaald leefgebied is, hoe meer staffelkorting u krijgt. Verder moet u letten op extra kosten die in rekening kunnen worden gebracht door de schilder. Hierbij kunt u denken aan reiskosten van de schilder. U moet dus goede afspraken maken, voordat u kiest voor een schilder.

Offerte aanvragen van een schilder

Het is via internet mogelijk om een offerte aan te vragen. Hierbij krijgt u verschillende offertes van diverse bedrijven. De schilders komen eerst bij u langs om te kijken om wat voor pand het gaat. Binnen een paar dagen krijgt u meestal antwoord met de prijs. Wat ook belangrijk is om te weten is dat u minder btw betaalt. In plaats van een btw-tarief van 21% betaalt u slechts 6% btw. Dit heeft natuurlijk een grote invloed op de prijs.

Zie ook: schilder prijs.