Kosten schilder

Wanneer u een beroep wenst te doen op de mogelijkheden van een schilder zult u natuurlijk steeds rekening moeten houden met de kosten die hiervoor in rekening worden gebracht. U kunt de kosten voor het uitvoeren van schilderwerken dan wel beperken door zelf het heft in eigen handen te nemen, maar het verleden heeft reeds meermaals uitgewezen dat, dat niet altijd een goed idee is.

Kosten schilder binnenshuis

Een schilder die binnenshuis de nodige werken dient uit te voeren kan zijn (of haar) tarief op twee verschillende manieren berekenen. Zo kan er gebruik worden gemaakt van een vast uurtarief, maar kan er ook per vierkante meter gewerkt worden. Het tarief per uur ligt altijd hoger dan deze per vierkante meter. Het gemiddelde uurtarief van een schilder binnenshuis ligt dan ook steeds rond de 35 euro. De prijs per vierkante meter bedraagt gemiddeld 30 euro. Let wel, uiteraard kan de kostprijs sterk afhankelijk zijn van de partij waar u een beroep op doet.

Extra kosten van een schilder binnenshuis

Boven de net vermelde kosten kan er nog een extra tarief in rekening gebracht worden door de schilder. Verschillende mogelijke extra kosten zijn met name:

  • De kosten voor het zogenaamde sauswerk (ongeveer 10 euro per vierkante meter)
  • Bij een mogelijke voorbehandeling van met name het plafond kunnen extra kosten in rekening worden gebracht gebaseerd op de extra werken
  • Indien u er voor kiest om gebruik te maken van spuitwerk, dan dient rekening te worden gehouden met een prijs vanaf amper 6 euro per vierkante meter

Kosten schilder voor buiten

In tegenstelling tot binnenshuis wordt er voor buiten veelal door de schilder een offerte gemaakt voorzien van een vaste kostprijs voor het volledige project. Het spreekt voor zich dat deze prijs steeds afhankelijk is van de partij van uw keuze. Een niet onbelangrijk deel van de prijs voor schilderwerken buitenshuis wordt gebaseerd op de omvang van het project, het materiaal dat geschilderd dient te worden en de staat waarin dat materiaal zich bevindt. In enkele zeldzame gevallen kan het gebeuren dat de schilder alsnog een uurtarief in rekening brengt of een prijs per vierkante meter, maar deze ligt altijd hoger dan binnenshuis. Het tarief per vierkante meter ligt dan immers rond de 35 euro terwijl het uurloon zo’n 40 euro kan bedragen.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.