Winterschilder

Het is algemeen bekend dat het voorjaar en het begin van de zomer de beste periode vormen om schilderwerken uit te laten voeren. De reden daarvoor is niet ver te zoeken. Het weer is een stuk gunstiger in vergelijking met de herfst of de winter en daar komt bij dat ook de temperaturen hoger liggen wat de droogtijden aanzienlijk kan beïnvloeden. Toch kiezen tegenwoordig steeds meer mensen er voor om een beroep te doen op een winterschilder, namelijk iemand die er voor kiest om de noodzakelijke schilderwerken wel degelijk ook tijdens de winter uit te voeren.

Goedkoop een schilder inhuren

Wanneer u tijdens het voorjaar en aan de start van de zomer schilderwerken uit wenst te laten voeren zult u waarschijnlijk een paar keer flink schrikken. Dat heeft alles te maken met het feit dat dit voor schilders de drukste periode van het jaar is. Niet alleen is er dan zeer veel vraag naar dit soort vakmannen, daarnaast is het weer het gunstigst waardoor er niet alleen binnenshuis, maar ook buiten kan worden geschilderd. Een paar keer schrikken dus en wel om de kostprijs die in rekening zal worden gebracht en omwille van de tijd die u zult moeten wachten tot de vakman bij u aan de slag kan. Tijdens de winter is dat allebei niet het geval. Winterschilders zijn immers zeer voordelig en daarnaast kunnen ze ook nagenoeg meteen aan de slag!

Is schilderen in de winter een probleem?

Vroeger werd het algemeen afgeraden om schilderwerken tijdens de winter uit te laten voeren. Dat had veel te maken met het feit dat de toegepaste technieken niet zo op punt stonden. Tegenwoordig is dat wel het geval en schilders kunnen bijvoorbeeld de gevel veel beter beschermen tegen invloeden uit de natuur. Uiteraard dient er wel nog altijd rekening te worden gehouden met mogelijke neerslag en ook vriestemperaturen maken schilderen buitenshuis onmogelijk. In dit geval kunt u er echter nog steeds voor kiezen om bepaalde delen van uw interieur onder handen te laten nemen, want ook dat is uiteraard mogelijk tijdens de winter.

Gewoon maar een benaming

Bovenstaande maakt het in ieder geval duidelijk, een winterschilder is geen speciaal beroep. Het betreft gewoon een schilder die niet alleen tijdens het voorjaar en tijdens de zomer, maar ook tijdens de minder drukke wintermaanden wil gaan schilderen. U als klant kunt daarbij rekenen op verschillende interessante voordelen zoals:

  • Een aanzienlijk lagere kostprijs
  • Een snelle uitvoering van de gewenste schilderwerken

Het mag dan ook duidelijk zijn, heeft u ook uit te voeren schilderwerken? Doe dan gerust een beroep op de mogelijkheden van een winterschilder!

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.