Home » Huis » Stukadoor

stukadoor

 
Stukadoor nodig? Vergelijk eerst

Wat is een stukadoor?

Een stukadoor is iemand die alle stuc, plak of pleister werk doet, hij is een vakman die een afwerklaag aanbrengt op muren of plafonds. Dit afwerklaag kan zowel verfraaiing als ook bescherming zijn, het bestaat uit, pleister of specie van verschillende samenstelling. Vroeger in de 18e eeuw waren stukadoors heel populair voor hun barokke decoratie van kerken, paleizen, gebouwen en woonhuizen.

Welke gereedschap gebruikt de stukadoor?

De stukadoor gebruikt verschillende soorten gereedschappen, zo hebben ze een vloerplakspaan of pleisterspaan spak mes nodig om de vloeren en wanden glad te maken. Rubber schuurbord wordt gebruikt om muren glad te strijken, maar het verschil is dat de rubberlaag een speciaal effect wordt verkregen. Een ander tool die door de stukadoor gebruikt word is een stukadoorstroffel dit is een hulpgereedschap die wordt gebruikt om specie of gips op het raapbord te doen. De houten spaan gebruikt de stukadoor om gipsspecie of kalk en gips pleisterspecie op de muur aan te brengen. De paapspaan is een stalen spaan die gebruikt wordt om muren te berapen van muren. De Spackmes is een rechthoekig metalen blad die een brede kant heeft waarmee muren gepleisterd worden. En als laatste een Rei dit is een langwerpig stuk aluminium of hout die gebruikt word om de gesmeerde muren vlak te trekken. Voor gips is de rei gemaakt van aluminium en voor kalkspecie of kalkmortel is de rei van hout.

Waar kan ik een stukadoor vinden?

Een stukadoor kunt u op het internet vinden, u kunt daar ook direct een aanvraag doen voor een offerte, soms zal dit gemakkelijk gaan, maar het kan ook zijn dat de stukadoor eerst het werk moet zien, voor hij een prijs geeft. Een ander handige voordeel van internet is dat u voor de stukadoor direct kan zien, als hij goede beoordeling heeft van andere klanten. Zie ook: kosten stukadoor.