Home » Huis » Tegelzetter

tegelzetter

 
Tegelzetter nodig? Vergelijk eerst

Wat doet een tegelzetter?

Een tegelzetter zet tegels in en rondom uw huis, hij is een vakman die tegels zet tegen de muur en op de vloer. De tegelzetter gaat daarbij op verschillende manieren te werk. U kunt tegels zetten door deze in mortel te drukken of door deze te lijmen met speciale tegellijm. Alhoewel de taken van de tegelzetter en metselaar overeenkomen, is er toch wel een beetje verschil. Een tegelzetter houdt zich namelijk vooral bezig met tegels.

Welk gereedschap wordt gebruikt?

Een tegelzetter gebruikt in het beoefenen van zijn beroep verschillende gereedschappen denk dan bijvoorbeeld aan een Lijmkam, waarmee hij gelijkmatig lijm over de vloer of muur verdeeld. Een Moniertang heeft veel weg van een nijptang en wordt gebruikt om stukjes van de tegel af te breken. Zo zijn er nog een paar andere tangen die gebruikt kunnen worden. Een ander gereedschap die vaak gebruikt wordt is de voegzetter dit wordt gebruikt om de voegen die al zijn ingewassen gelijkmatig te verdelen. Een ander bekend gereedschap is de houten spaan hiermee worden de muren en de vloeren glad gestreken. Enkele andere gereedschappen zijn de schietlood, waterpas, draad en een winkelhaak.

Waar zijn de tegelzetters te vinden?

Als u zeker wilt zijn van het werk dat u geleverd zal krijgen door een tegelzetter, is het beste eerst goed te informeren en eventueel zijn werk te bekijken. Zo kunt u een beeld vormen van de kwaliteit en weet u gewoon vooraf al als de kwaliteit hoog is of minder. Vraag rond en luister naar voorgaande klanten. Deze hebben namelijk al wat ervaring met de tegelzetter, dus kunnen deze u precies aangeven wat goed en wat minder was tijdens de samenwerking. Verder is het natuurlijk ook mogelijk een tegelzetter via de telefoongids op te zoeken, het lastige hiervan is dat u niet echt een klantbeoordelingen hebt.