Soorten wandtegels

Indien u er voor kiest om in uw keuken, badkamer of een andere ruimte in huis wandtegels aan te brengen zult u uiteraard een keuze moeten maken uit de verschillende bestaande mogelijkheden. U kunt er wat dat betreft voor kiezen om gebruik te maken van een keramische tegel, maar u kunt ook natuursteen laten plaatsen. Aan alle type wandtegels zijn voor- en nadelen verbonden en wij laten u er in dit artikel graag kennis mee maken.

Natuursteen wandtegels

Wie zei er ook dat wandtegels steeds vrij klassiek ogen? Wandtegels van natuursteen bewijzen steevast het tegendeel! Het mooie aan deze tegels is dan ook dat ze in verschillende afmetingen verkrijgbaar zijn. Gaande van erg kleine tot riant uitgevallen wandtegels, het is allemaal mogelijk. Natuurstenen van wandtegels lenen zich perfect om toegepast te worden in een modern interieur. U kunt ze immers strak integreren in uw woning, maar u kunt ook gebruikmaken van wat complexere patronen zoals mozaïeken. Hoewel natuurstenen wandtegels iets moeilijker te onderhouden zijn dan keramische tegels worden ze doorgaans vlak afgewerkt waardoor het reinigen nog steeds vrij eenvoudig kan gebeuren.

De keuze voor mozaïeken

Mozaïeken lijken tegenwoordig een beetje uit de mode, maar komen nog steeds prima tot hun recht in een wat klassiekere badkamer of een klassiek ingericht toilet. De keuze voor mozaïeken is er echter één die u doelbewust moet maken. Omwille van de vele kleine tegeltjes die worden gebruikt kan het namelijk voorkomen dat er zich na verloop van tijd vuil op de tegels en in de voegen begint te manifesteren. Hierdoor is het noodzakelijk om deze grondig te reinigen teneinde de optimale uitstraling er van te kunnen behouden.

Klassieke keramische wandtegel

De klassieke tegel van keramiek is tegenwoordig nog steeds de vaakst toegepaste wandtegel. Deze tegel bestaat in twee verschillende vormen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een tegel die is afgewerkt met een zogenaamde emaillaag. In dit geval beschikt u over een waterdichte tegel die beschikt over een glanzende afwerkingslaag. Hierdoor ziet ze er niet alleen fantastisch uit, daarnaast is ze ook nog eens perfect te onderhouden. U kunt echter ook kiezen voor een zogenaamde grestegel. Deze hebben als voordeel dat ze zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden omdat ze over een optimale duurzaamheid beschikken. Let wel, deze tegels zijn vaak niet bepaald goedkoop te noemen.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.