Tegelzetten toilet

We brengen in het kleinste kamertje van het huis steevast de nodige tijd door. Het spreekt bijgevolg voor zich dat u deze zo optimaal mogelijk zult willen inrichten. Daarbij dient niet alleen rekening te worden gehouden met de uitstraling van de gebruikte materialen, ook de manier waarop deze onderhouden kunnen worden is van cruciaal belang. In het toilet wordt steevast gekozen voor tegels die beschikken over een zogenaamde emaillaag. Dat is niet zo vreemd, want hierdoor zijn ze zeer eenvoudig te reinigen, veelal gewoon door middel van een nat doekje. Wilt u ook graag tegels in uw toilet plaatsen? Lees dan snel verder en ontdek alles over tegelzetten in een toilet.

Wandtegels met specifieke toepassingen

In uw toilet zult u gebruik willen maken van één of meerdere voorwerpen. Uiteraard is er het toilet op zich, maar daarnaast kan het bijvoorbeeld voorkomen dat u gebruik wenst te maken van een aparte lavabo en uiteraard mag ook een houdertje voor de toiletrollen niet ontbreken. Indien u dan kiest voor keramische wandtegels met een motief kunt u gebruikmaken van een zogenaamde tableau. Dit is een grote afbeelding die is verspreid over diverse tegels en die bijgevolg perfect toe te passen zijn voor een spiegel, een toiletrolhouder en ga zo maar door.

Speciale aandacht voor de hygiëne

Het is in een toilet net als in de badkamer bijzonder belangrijk om speciale aandacht te schenken aan eenvoudig te onderhouden wand- en vloertegels. Wat dat betreft is kiezen voor keramiek een zeer interessante keuze. Door de voegen goed af te dichten zorgt u er namelijk voor dat vuil zich niet kan manifesteren en daarnaast zijn dit type tegels door het vlakke en vaak glanzende oppervlak zeer eenvoudig te reinigen. Het mag dan ook duidelijk zijn, wilt u tegels laten zetten in uw toilet? Dan is het beslist de moeite waard om speciale aandacht te besteden aan het type tegels waar u gebruik van zult maken.

Tips voor tegelzetten in toilet

Tot slot geven we u graag nog enkele interessante tips mee die kunnen helpen bij het plaatsen van tegels in uw toilet:

  • Het toilet is veelal gevestigd in een ruimte met beperkte afmetingen. Kies er dan ook bij voorkeur voor om gebruik te maken van kleine tegels. Ze komen iets minder imposant over en geven meer ruimte aan het geheel.
  • Zorg er voor dat de voegen mooi zijn opgevuld. In een toilet krijgen bacteriën vaak al snel vrij spel waardoor ze zich kunnen manifesteren. De voegen zijn wat dat betreft een interessant doelwit.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.