Vloertegels woonkamer

Vloertegels plaatsen in de woonkamer kan u als eigenaar van de woning voorzien van verschillende interessante voordelen. Afhankelijk van het type vloertegel kunt u namelijk rekenen op een zeer eenvoudig onderhoud, maar daarnaast bent u haast zeker van een slechts éénmalige investering omwille van de optimale duurzaamheid waar met name een keramische tegel of een tegel uit natuursteen over beschikt. Wij vertellen u in ieder geval graag meer over het toepassen van vloertegels in uw woonkamer.

Wat maakt keramische vloertegels zo bijzonder?

Wanneer u iemand hoort praten over vloertegels voor de woonkamer is de kans groot dat men heeft gekozen voor tegels uit keramiek. Wat maakt deze tegels nu echter zo speciaal? Wel, het is zo dat keramiek enkele zeer interessante voordelen met zich meebrengt die een rechtstreeks effect hebben op met name de kwaliteit en duurzaamheid van een tegel die uit dit materiaal is vervaardigd. We zetten graag de verschillende voordelen even voor u op een rijtje:

  • Keramische vloertegels zijn bijzonder onderhoudsvriendelijk
  • Ze zijn zeer duurzaam waardoor u veelal slechts één keer dient te investeren
  • Dit type tegel kan worden aangekocht tegen een relatief interessante kostprijs
  • U kunt de uitstraling van de tegels eigenlijk geheel zelf bepalen

De keuze voor natuursteen

Een tweede mogelijke keuze die perfect tot haar recht zou kunnen komen in uw woonkamer is uiteraard de vloertegel die is vervaardigd uit natuursteen. Dit type steen kenmerkt zich door een bijzondere, natuurlijke vormgeving waardoor ze niet alleen geplaatst kan worden in een klassiek, maar ook zeker in een strak en modern interieur. Daar komt bij dat ook natuursteen net zoals keramiek zeer duurzaam is, alleen is ze niet krasbestendig. Door af en toe onderhoud met een speciaal product uit te voeren kunt u eventuele krassen wel zeer eenvoudig doen verdwijnen. Hou er hoe dan ook rekening mee dat vloertegels van natuursteen in uw woonkamer dus iets meer onderhoud vergen dan tegels van keramiek.

Ideaal voor vloerverwarming

Steeds meer mensen kiezen er voor om hun woning te voorzien van vloerverwarming en dat geldt eveneens voor de woonkamer. Er zijn maar weinig tegels die zich hier goed voor lenen, maar tegels die zijn gemaakt uit natuursteen hebben geen enkele moeite met vloerverwarming. Hou in dit geval wel rekening met het voorzien van zogenaamde uitzetvoegen. Alleen op die manier kunt u namelijk alsnog schade aan de vloer in uw woonkamer voorkomen.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.