Home » Huis » Verhuizen » Internationaal verhuizen

internationaal verhuizen

 
Internationaal verhuizen? Vergelijk eerst

Internationaal verhuizen

Iedere dag opnieuw kiezen mensen er voor om het slechte weer in dit land achter zich te laten en te verhuizen naar de zon. Op het eerste zicht is dat natuurlijk fantastisch, maar er wordt vaak onderschat hoeveel er bij zo’n verhuis komt kijken. Internationaal verhuizen is dan ook niet iets dat u zomaar doet, in tegendeel. U dient bijvoorbeeld rekening te houden met de post die enige tijd moet worden nagestuurd, maar u wilt ook graag al uw spullen heelhuids op hun bestemming krijgen. Indien u internationaal wil verhuizen is een beetje hulp dan ook altijd meer dan welkom. Wij vertellen u alvast graag waar rekening mee te houden.

Verhuis alleen wat nodig is

Veel mensen die internationaal verhuizen willen graag hun hele hebben en houden meenemen en hoewel dat natuurlijk begrijpelijk is, is dat niet altijd even interessant te noemen. U moet er namelijk rekening mee houden dat u voor werkelijk alles een vergoeding zult betalen. Veel zaken hoeft u echter niet perse mee te nemen en kunt u veelal voordeliger ter plaatse kopen. Overweeg dan ook altijd om een opruiming te houden vooraleer de internationale verhuis in gang te zetten. Op deze manier kunt u namelijk zeer veel geld besparen.

Tijdelijke opslag bij de verhuisfirma

Wilt u toch zoveel mogelijk van uw huidige inboedel meenemen naar het buitenland? In dat geval is het belangrijk om zelf zoveel mogelijk in te pakken en klaar te maken voor het transport. Wanneer u nieuwe meubelen heeft besteld voor in uw huis in een ander land is het trouwens steeds aan te raden om deze af te laten leveren bij de verhuisdienst. Dat is interessant omdat er dan geen kosten voor extra transport worden aangerekend en alles nog mooi en veilig verpakt zit. Hou er wel rekening mee dat u ook voor de tijdelijke opslag bij de verhuisfirma een bepaalde kostprijs zult moeten betalen. Zie ook: kosten verhuis.

Aandachtspunten internationaal verhuizen

Bovenstaande maakt het reeds duidelijk, een internationale verhuis is iets dat u niet zomaar in één, twee, drie doet. Hou daarom in ieder geval altijd rekening met de volgende punten:

  • Probeer een opruiming te houden en te verkopen wat u niet meer nodig heeft
  • Denk er aan om regelmatig zelf spullen mee te nemen naar uw nieuwe woonst, zo kunt u de verhuiskosten aanzienlijk drukken
  • Een tijdelijke opslag bij de verhuisfirma kan helpen om uw bestaande woning sneller verkocht te krijgen
  • Neem zoveel mogelijk werk uit handen van de verhuisfirma, zoals het demonteren van meubels, het verpakken van de inboedel die moet worden verhuisd, etc.