Kosten bij verhuis

Wanneer u een verhuis in het vooruitzicht heeft is het altijd interessant om een goede planning op te maken. Deze planning kan vanuit praktisch oogpunt worden bekeken, maar ook op financieel vlak is het belangrijk om met het één en ander rekening te houden. Veelal komen er namelijk opvallend vee kosten kijken bij een verhuis waardoor u toch een bepaalde ruimte zult moeten voorzien in uw financiële middelen. Wilt u graag een goed beeld krijgen van de belangrijkste kosten waar u tijdens een verhuis rekening mee dient te houden? Aarzel dan niet langer en lees snel verder!

Belangrijkste kosten

In principe zijn er niet zoveel verschillende kosten waar rekening mee dient te worden gehouden, het is vooral de hoogte van de kosten die er voor zorgt dat u doorgaans toch rekening dient te houden met een behoorlijke factuur. De belangrijkste kosten die bij een verhuis komen kijken zijn:

  • De kosten voor het transport
  • De kosten voor eventuele verhuizers
  • De kosten voor het versturen van goederen bij een internationale verhuizing

Indien u de hoogte van bovenstaande kosten kunt drukken, dan kunt u de financiële impact van uw verhuis zo beperkt mogelijk houden.

Kosten vergelijken

De verhuismarkt is een zeer competitieve markt, zeker op vandaag. Het is wat dat betreft altijd interessant om even de kosten die verschillende verhuisbedrijven in rekening brengen met elkaar te vergelijken. Op die manier zorgt u er voor dat u steeds kiest voor het bedrijf met de goedkoopste dienstverlening. Let wel, een lage kostprijs is één ding, maar zorg er wel voor dat u kiest voor een verhuisbedrijf met een goede reputatie. Het heeft immers absoluut geen zin om te besparen op de kosten van een verhuis wanneer u achteraf met veel schade aan uw inboedel wordt opgezadeld.

Hoeveel kost een verhuis?

De exacte kostprijs van een verhuis is zeer lastig in te schatten. Dat heeft uiteraard alles te maken met het feit dat het kostenplaatje sterk afhankelijk is van verschillende factoren, waaronder bijvoorbeeld het aantal verhuizers, het transport van uw keuze en ga zo maar door. Gemiddeld wordt aangenomen dat u rekening kunt houden met zo’n 30 euro per uur. Deze kostprijs is per verhuizer en per wagen waar gebruik van wordt gemaakt. Uitgaande van drie verhuizers inclusief één verhuiswagen kunt u dus op een ochtend zomaar tussen de 400 en 500 euro kwijt zijn. Zoveel mogelijk zelf proberen doen kan u wel helpen om deze kosten te drukken.

 

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.