Tips verhuizen

Wanneer u voor het eerst gaat verhuizen komt er bijzonder veel op u af. Om de verhuis zo vlot mogelijk te laten verlopen kan het altijd interessant zijn om de nodige tips te verzamelen. Door hier rekening mee te houden zorgt u er namelijk niet alleen voor dat alles op wieltjes loopt, daarnaast kunt u veelal ook de kosten die aan het verhuizen verbonden zijn aanzienlijk drukken. Meer weten? Aarzel dan niet langer en ontdek snel de interessante tips voor verhuizen in dit artikel!

Checklist opmaken

Zoals aangegeven is een verhuis niet iets dat u zomaar in één, twee, drie doet. Er komt erg veel bij kijken en dat zowel op het oude als op het nieuwe adres. Een checklist opmaken is dan ook geen overbodige luxe. Probeer die checklist bij voorkeur te verwerken in een planning waardoor alle taken die uitgevoerd moeten worden verspreid kunnen worden over verschillende dagen en weken. Op deze manier zorgt u er in ieder geval voor dat u niets over het hoofd kunt zien.

Alle hulp is welkom

Uiteraard kunt u er voor kiezen om een verhuisfirma in te schakelen om u bij te staan bij de verhuis, maar het is een feit dat een dergelijk bedrijf vaak zeer hoge kosten in rekening brengt terwijl u misschien wel vrienden en familieleden heeft die de handen uit de mouwen willen steken. Alle hulp is tijdens een verhuis meer dan welkom. Voorzie uw helpers ook steeds van een kopie van de checklist of de planning waardoor ze precies weten wat er nog allemaal dient te gebeuren.

Voorzie passend transport

Lang niet iedereen beschikt over een grote wagen of heeft een aanhangwagen ter beschikking waar de verhuis mee kan worden uitgevoerd. Het huren van een passend transport is wat dat betreft altijd een aanrader. Hou wel rekening met de afmetingen van de inboedel die moet worden verhuisd en pas het transport daarop aan. Hoe groter de wagen, des te hoger doorgaans ook de kosten komen te liggen en die zult u net zoveel mogelijk willen drukken.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.