Home » Isolatie » Dakisolatie

Dakisolatie

 
Dakisolatie nodig? Vergelijk eerst

Dakisolatie

Het isoleren van uw woning is vandaag de dag belangrijker dan ooit tevoren. De energieprijs is door de jaren heen aanzienlijk hoger komen te liggen waardoor steeds meer gezinnen de nodige moeite ondervinden om deze te betalen. Het aanbrengen van dakisolatie kan er wat dat betreft voor zorgen dat het kostenplaatje gevoelig wordt verlaagd. Afhankelijk van de gebruikte isolatie in combinatie met de staat waarin het dak zich bevindt kan een besparing worden gerealiseerd op jaarbasis van tussen de 25 en maar liefst 30 procent!

Soorten dakisolatie

Indien u er voor wenst te kiezen om uw dak te isoleren kunt u een keuze maken uit een aantal mogelijkheden. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om uw dak te laten isoleren met behulp van:

  • Glaswolisolatie
  • Isolatiepanelen
  • Rotswol
  • Spuitisolatie

Voor welke van deze mogelijkheden u uiteindelijk zult kiezen is sterk afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur evenals het budget dat u voor handen heeft. Van spuitisolatie weten we bijvoorbeeld dat deze niet goedkoop is (in tegendeel zelfs), maar anderzijds is ze wel zeer doeltreffend. Glaswolisolatie biedt wat dat betreft het beste van twee werelden. Het is niet alleen voordelig in aankoop, daarnaast beschikt u ook nog eens over een werkelijk uitstekende isolatie. Let wel, tijdens het aanbrengen van de glaswol kan een lichte irritatie optreden van de huid.

Plaatsen van een dampscherm

Eenmaal uw dak is voorzien van de nodige isolatie spreekt het voor zich dat u graag zult willen dat deze isolatie zo optimaal mogelijk blijft werken. Om een optimale werking te garanderen is het belangrijk om de isolatie naar de woning toe af te dekken met behulp van een zogenaamd dampscherm. Dit scherm kan zowel bestaan uit zilverpapier als uit plastic, maar moet in ieder geval volledig dicht zijn. Dit geldt eveneens voor gaten die zijn veroorzaakt door bijvoorbeeld nagels, scheuren of openingen. Plak deze toe met siliconen of maak gebruik van een speciaal daarvoor bestemde tape.

Belastingvoordeel

Indien u er voor kiest om dakisolatie te plaatsen kunt u er tot slot nog rekening mee houden dat u hierdoor kunt rekenen op een belastingvoordeel van 30 procent op de uitgevoerde dakisolatiewerken. Let wel, voorwaarde hiervoor blijft dat de werken worden gerealiseerd door een erkende aannemer. Indien u de isolatie zelf plaatst zult u met andere woorden geen gebruik kunnen maken van dit financiële voordeel.