Home » Isolatie » Gevelisolatie

Gevelisolatie

 
Gevelisolatie nodig? Vergelijk eerst

Gevelisolatie

De gevel vormt één van de belangrijkste onderdelen van onze woning, niet alleen omdat ze de eerste kennismaking vormt van mensen met uw huis, maar ook omdat er heel veel warmte door verloren kan gaan. Alleen door het aanbrengen van een echt goede gevelisolatie bent u dan ook altijd verzekerd van een echt duurzame woning.

Isolatie door gevelbepleistering

Eén van de eenvoudigste mogelijkheden op de markt om uw gevel te voorzien van een doorgedreven isolatie is gebruikmaken van gevelbepleistering. Door het aanbrengen van een dergelijke bepleistering zorgt u er namelijk voor dat warmteverlies tot een absoluut minimum kan worden beperkt. Tegelijkertijd wordt een uitstekende waterdampdoorlatendheid gerealiseerd waardoor ook het risico op ophopend vocht tot een minimum kan worden beperkt. Daar komt verder ook nog eens bij dat er geen bredere fundering moet worden aangebracht en dat zelfs een gevel die reeds is voorzien van ramen op deze manier moeiteloos kan worden afgewerkt. Wie een voordelige manier zoekt om zijn of haar gevel te isoleren kan er in ieder geval probleemloos voor kiezen om een beroep te doen op de voordelen van gevelbepleistering.

Steenstrips voor een klassieke uitstraling

Omdat gevelrenovatie en isolatie hand in hand gaan wordt er steeds vaker voor gekozen om gebruik te maken van zogenaamde steenstrips. Door het gebruik van deze renovatiemethode zorgt u er niet alleen voor dat uw gevel wordt voorzien van een klassieke uitstraling van bakstenen, daarnaast beschikt ze eveneens meteen over een doorgedreven isolatie. Tel daarbij op dat er geen extra fundering dient te worden gegoten en u kunt ook nog eens behoorlijk wat besparen op de kostprijs van uw gevelisolatie.

Voordeligste mogelijkheid op vlak van gevelisolatie

Zoals u reeds heeft kunnen lezen bestaan er verschillende mogelijkheden om een (bestaande) gevel te isoleren. De vraag die veel mensen zich echter stellen is welke van deze mogelijkheden nu het financieel interessantst is. Op vlak van prijs en kwaliteit zouden we kunnen stellen dat het aanbrengen van gevelbepleistering het meest ideaal is. Bij dit type gevelisolatie dient u rekening te houden met een kostprijs van zo’n 110 euro per vierkante meter. Het plaatsen van een nieuwe buitenmuur in baksteen of de realisatie van gevelisolatie met steenstrips is doorgaans het duurst. Dan wordt veelal een kostprijs van zo’n 150 euro per vierkante meter in rekening gebracht. Let op, het plaatsen van een nieuwe buitenmuur kan op het eerste zicht financieel interessant lijken, maar er dient wel rekening te worden gehouden met de kostprijs voor het vergroten van de fundering.